Транспортний колапс у Херсоні: маршрутники самовільно підвищили вартість проїзду, люди погрожують страйком

Місцеві перевізники вимагають 8 гривень за проїзд.

У Херсоні через самовільне підвищення приватними перевізниками вартості проїзду у маршрутках утворився транспортний колапс.

Про це повідомляють місцеві мешканці у соцмережах.

За словами херсонців, маршрутники самовільно підвищили ціни до 8 гривень, хоча міська влада встановила тариф 6 гривень.

Зазначимо, раніше вартість проїзду становила 4 гривні, після цього перевізники, прикриваючись зростанням цін на паливо та запчастини, підняли тариф до 6 гривень. Таке рішення підтримав Виконавчий комітет міськради. У відповідь на це депутат міськради Дмитро Ільченко подав позов до суду, який скасував рішення виконкому про підвищення вартості проїзду до завершення розгляду справи.

Натомість на маршрутках з’явились папірці з тарифом "8 гривень", якщо люди відмовляються платити стільки, їх висаджують. Також місцеві мешканці скаржаться, що інколи водії навіть не дають решти з 10 гривень.

Окрім цього херсонці запевняють, що самих маршрутних автобусів вийшло на вулиці менше, ніж зазвичай. Через страйк маршрутників пасажири штурмують тролейбуси, які не можуть впоратися з такою кількістю охочих.

Своєю чергою чимало автовласників влаштували флешмоб "Підвези херсонця" і допомагають людям дістатися на роботу чи навчання, водночас багато хто змушений йти пішки.

Обурені містяни вимагають знизити вартість проїзду та погрожують розпочати акції протесту.

Нагадаємо, на початку листопада у Тернополі подорожчав проїзд у громадському транспорті - до 8 гривень - та маршрутках - до 9 гривень. Після цього місцеві мешканці влаштували акцію протесту із вимогою знизити вартість проїзду. 5 листопада виконавчий комітет Тернопільської міської ради повернув тарифи на рівні 3-4 гривень у тролейбусах та 4-5 гривень у маршрутках.

Наступного дня приватні перевізники влаштували страйк і не вийшли на маршрути. Тернополем курсував лише громадський транспорт, якого було замало для усіх охочих, тож чимало людей були змушені йти пішки. Декому пощастило більше - їх запропонували підвезти водії автомобілів.

15 листопада у Тернополі затвердили нові тарифи на проїзд у громадському транспорті та маршрутках.

Повʼязані теми:

Наступна публікація