Транспортний колапс у Тернополі: маршрутники страйкують через скасування підвищення вартості проїзду

Транспортний колапс у Тернополі: маршрутники страйкують через скасування підвищення вартості проїзду

Фото: Терноград

Тисячі людей намагаються дістатися на роботу тролейбусами та автобусами

У Тернополі приватні перевізники влаштували страйк і не вийшли на маршрути після скасування міськрадою рішення про підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Як зазначається, містом курсує лише комунальний транспорт: усі тролейбуси та чотири великі автобуси.

За словами керівника прес-служби міської ради Мар’яни Зварич, перевізники не зверталися до міської ради, а просто не випустили маршрутки у рейси.

"Жодних вимог вони не висували. Зараз наші працівники зв’язуються з усіма перевізниками і з’ясовують, в чому причина. Також будемо вивчати, як юридично діяти і наскільки їхнє сьогоднішнє рішення відповідає умовам договору", – додала вона, пише УНІАН.

Своєю чергою місцеві мешканці розповіли, що багато хто діставався на роботу пішки, декому пощастило більше - їх запропонували підвезти водії автомобілів.

Водночас через велику кількість приватного автотранспорту на вулицях рух містом значно ускладнено заторами.

Фото: Доба

Зауважимо, 5 листопада виконавчий комітет Тернопільської міської ради після звернення громадськості повернув тарифи на рівні 3-4 гривень у тролейбусах та 4-5 гривень у маршрутках.

Нагадаємо, у Києві до кінця 2018 року вартість проїзду в маршрутках Києва може зрости на 1-3 гривні. Перевізники просять збільшити вартість проїзду, пояснюючи це здорожчанням пального.

Повʼязані теми:

Наступна публікація