Транспортний страйк у Черкасах призвів до здорожчання проїзду в тролейбусах

Транспортний страйк у Черкасах призвів до здорожчання проїзду в тролейбусах

Фото: unian.net

Перегляду цін вимагали водії маршруток, але влада у відповідь звинуватила їх у шантажі.

У Черкасах відмовилися їздити маршрутки –  перевізники вимагають від міської влади збільшення плати за проїзд. Через акцію, що триває кілька днів, люди містом пересуваються у переповнених тролейбусах, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Хто як може – так і впихається всередину. Двері відмовляються зачинятися, доводиться їх підпирати зовні. "Совісті нема! Це експеримент над людьми", - нарікають пасажири. Вони трамбуються в тролейбуси, бо на дорозі жодної маршрутки. Черкаські перевізники оголосили страйк із вимогою підвищити варість проїзду з 4 гривень до 6.

У Черкасах страйкують власники маршруток

У Черкасах страйкують власники маршруток

На виконкомі міськради поставили на голосування питання про підняття лише до 5 грн. Міський голова Черкас і адвокат, якого найняли перевізники, в унісон говорять про шантаж: влада – з боку транспортників, ті – з боку влади. Поки сторони намагаються домовитися, єдиний громадський транспорт у Черкасах – це тролейбуси. На маршрути випустили все, що можна, але 70% усіх тролейбусів уже давно відходили своє. Під кінець засідання, коли розійшлися всі місцеві журналісти, виконком таки проголосував підвищити тариф на проїзд, але не в маршрутках, а в тролейбусах.

Люди на зупинках кажуть, що не готові з грудня платити 3 грн замість теперішніх 2 грн. "У нас місто маленьке, можна й пішки", - іронізують вони. Тим часом на черкаські дороги вже виїхали підприємливі містяни – вони підвозять тих, хто не хоче ходити пішки, але й не втрамбувався в тролейбус. Проте роблять це не задурно, а за ті ж таки 5 грн з пасажира.

Кореспондент ТСН Інна Боднар

Повʼязані теми:

Наступна публікація