Траурна церемонія у дворі школи і дорога, всипана квітами: на Одещині попрощалися із загиблою у коледжі студенткою

Дівчина стала першою жертвою у пожежі.

На Одещині у селі Новомиколаївка попрощалися з першою жертвою страшної пожежі у коледжі, 17-річною студенткою Ксенією Бабенко, повідомляє видання Думская.

Траурна церемонія відбулася у дворі школи, яку дівчина закінчила 2018 року. Її мати працює в школі вчителькою. Провести дівчину в останню путь прийшли рідні, близькі, мешканці її рідного села, а також люди з сусідніх сіл.

Коли труну із загиблою несли, дехто з людей схиляв голову і ставав навколішки. Дорогу від хати устелили живими квітами.

Загалом у пожежі загинуло щонайменше четверо осіб. Ще 11 зникли безвісти, йдеться у сюжеті ТСН.19:30. Другою жертвою вогню стала 43-річна викладачка коледжу Ганна Бортюк. Її тіло знайшли під завалами напередодні. Тіла ще двох жінок наразі не впізнали.

Чоловік Ганни Бортюк – рятувальник. Він помчав до коледжу, щойно дізнався, що горить будівля, де працює дружина. Чоловік увесь час був там, поки Ганну не дістали.

Її назвали загиблою в перші години пожежі. Утім, згодом медики сказали, що сталася помилка і жінка перебуває в лікарні. Соцмережі вибухнули радісно: мовляв, тепер довго житиме, але дива не сталося. Тіло викладачки рятувальники витягли з-під руїн згорілого коледжу. Вона вивела кількох студентів з вогню й знову повернулася у палаючу будівлю, але назад не вийшла.

Героїзм одних і недбалість інших: чи можна було запобігти страшній пожежі у коледжі Одеси

Героїзм одних і недбалість інших: чи можна було запобігти страшній пожежі у коледжі Одеси

"Вона рятувала дітей. Ми шоковані. Вона мама, справжня мама. Вона викладала, у неї багато студентів, багато дітей приходили займатися з нею додому. Вона дуже добра людина", - згадує загиблу її сестра Ната Караджа.

Нагадаємо, вранці 4 грудня в Одесі загорівся коледж економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу. Вогонь спалахнув на третьому поверсі будівлі й швидко розповсюдився на 2000 кв м. Рятувальники евакуювали близько 40 осіб. У результаті пожежі, постраждали 27 осіб, одна людина загинула. Медики борються за життя двох людей, які у вкрай важкому стані. Міський голова Одеси Геннадій Труханов розповів, що після трагедії у дворі коледжу спілкувався з батьками. Вони нібито й розповіли, що в приміщенні не було опалення, тому, можливо, там користувалися обігрівачами.

Станом на вечір 6 грудня загалом унаслідок пожежі загинуло 4 особи.

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Пожежа у коледжі Одеси
Наступна публікація