Третина в'язнів, які втекли з донецької колонії, самостійно повернулися назад

Третина в'язнів, які втекли з донецької колонії, самостійно повернулися назад

Після втечі шоковані в'язні дзвонять у колонію і обіцяють повернутися / Фото: Сегодня

Зараз колонія, яка зазнала артобстрілу, працює, в'язням надають психологічну допомогу.

Частина засуджених, які втекли з донецької колонії №124 після артилерійського обстрілу увечері 10 серпня, повернулися назад.

На даний момент відомо про 34-х осіб, повідомили у прес-службі Державної пенітенціарної служби України.

"Рятуючи власні життя, із пропуску автомобільного транспорту близько 100 засуджених, піддавшись паніці, покинули межі виправної колонії. На даний час 34 із них повернулися в установу", - йдеться у повідомленні.

Крім того, значна частина засуджених, які залишили під час бунту межі зони, що охороняється, в телефонному режимі повідомили керівництву колонії про намір повернутися для подальшого відбування покарання одразу після стабілізації ситуації, наголосили у ДПтС.

Співробітники установи також вживають заходи зі встановлення місця знаходження інших засуджених і повернення їх у місце відбування покарання.

У ДПтС також уточнили, що під час артобстрілу на територію Донецької виправної колонії потрапило п'ять снарядів, три з яких влучили у житлову зону. У результаті обстрілу один засуджений загинув, п'ятеро отримали поранення середньої тяжкості. Також постраждали двоє співробітників установи. Всім постраждалим надана медична допомога у багатопрофільній лікарні, розташованій в установі.

Крім того, під час обстрілу було пошкоджено штаб колонії, електропідстанція та об'єкти промислової зони.

На даний момент проводяться роботи із відновлення централізованого електропостачання.

"Колонія зараз працює, використовуючи додаткові електричні джерела, продуктами харчування та питною водою забезпечена. Стан оперативної обстановки в установі залишається складним, але керованим. Засуджені переведені у спеціально обладнані укриття, їм надається необхідна психологічна допомога", - повідомили тюремники.

Як повідомлялося раніше, у Донецьку терористи гинуть, охороняючи від "своїх" будинок Януковича. Радник Авакова заявляє, що маєток екс-президента залишився неушкодженим, незважаючи на постійні обстріли міста.

Повʼязані теми:

Наступна публікація