Третя хвиля COVID-19 поступово накриває регіони України: Радуцький розповів, коли чекати на пік епідемії

Третя хвиля COVID-19 поступово накриває регіони України: Радуцький розповів, коли чекати на пік епідемії

Фото: Associated Press

Він зазначив, що в Україні епідеміологічна ситуація складна, однак наразі контрольована.

В Україні третя хвиля коронавірусу поступово переходить із заходу країни на центральні та східні регіони. Тож найближчими тижнями станеться пік епідемії COVID-19.

Про це у п'ятницю, 26 березня, заявив голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування, народний депутат від "Слуги народу" Михайло Радуцький на своїй сторінці у Facebook.

Він нагадав, що у переліку областей "червоної" зони вже 11 регіонів. 25 березня до неї потрапили Миколаївська та Черкаська області.

За даними Радуцького, за рівнем зайнятості місць у лікарнях найбільш тривожна ситуація у областях:

  • Хмельницькій - 73%;
  • Миколаївській - 71%.

"Якщо на Миколаївщині жорсткі карантинні обмеження почнуть діяти від 27 березня, то у Хмельницькій області терміново має зібратись комісія з надзвичайних ситуацій та визначити, як посилити карантин", - вважає він.

Крім того, за інформацією нардепа, небезпечна тенденція за рівнем завантаженості ліжок у палатах інтенсивної терапії.

"В містах-лідерах ситуація стала менш напруженою – за останні три дні в Ужгороді цей показник знизився з 89% до 81%, у Києві з 79% до 77%, в Івано-Франківську з 82% до 74%, у Львові з 77% до 75%. Але у більшості регіонів рівень зайнятості ліжок інтенсивної терапії значно зріс – до 60-73%, а загалом в Україні - 60%. Третя хвиля коронавірусу поступово переходить із заходу країни на центральні та східні регіони. Київська школа економіки прогнозує, що наступного тижня більше половини регіонів країни потраплять до "червоної" зони. Вчені Національної академії наук прогнозують пік третьої хвилі на перші тижні квітня, МОЗ – на середину наступного місяця. Тож найближчими тижнями нас очікує пік епідемії", - повідомив Радуцький.

Він зазначив, що хоча Україна постійно ставить рекорди за кількістю нових хворих, госпіталізованих та летальних випадків, ситуація у країнах-сусідах не краща.

"Ми бачимо, що третя хвиля коронавірусної хвороби "накрила" всю Європу. В Україні епідеміологічна ситуація складна, однак на цей час контрольована", - резюмував Михайло Радуцький.

Як повідомлялося раніше, за минулу добу в Україні виявили 18 132 випадки COVID-19. Це найбільша кількість нових хворих за весь час пандемії.

Ще один рекорд – за добу захворіло 923 дитини.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Коронавірус в Україні: Степанов прогнозує ще важчий період третьої хвилі захворюваності

Коронавірус в Україні: Степанов прогнозує ще важчий період третьої хвилі захворюваності

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація