Три дні поневірянь: українські туристи із Занзібару вимагатимуть компенсацію в авіакомпанії

Три дні поневірянь: українські туристи із Занзібару вимагатимуть компенсацію в авіакомпанії

Туристи кажуть, що із мандрівками тимчасово зав'яжуть.

У Борисполі приземлився літак з українцями, які ще у суботу мали повернутися із Занзібару. Утім, борт виявився несправним, і 180 людей три дні провели на валізах. Деяких із них заселили в хостел, інші чекали на виліт в автобусах, а хтось разом із дітьми провів дві ночі просто неба.

Як зустрічали літак із Занзібару, йдеться 16 лютого в сюжеті ТСН.19:30.

Опівночі за київським часом борт з українцями здійнявся в небо і приземлився в Анталії, щоб дозаправитися. А вже звідти примчав до Києва.

Удома українці не приховують, що щасливі. Бо три дні мусили поневірятися хто де. Хтось ночував прямо на підлозі летовища, а хтось — в автобусах, хостелах чи готелях. Щоправда, назвати ті приміщення готелями, кажуть, складно.

"Ми були чи то в хостелі, чи то в борделі", — зазначає один із туристів.

Новини України: ТСН зустріла борт з українськими туристами, які прилетіли із Занзібару

Новини України: ТСН зустріла борт з українськими туристами, які прилетіли із Занзібару

Літак мав вилетіти ще в суботу, але зламався. У той же день його відремонтували, але вилетіти не давали. Час, відведений для відльоту, сплив. Порушувати повітряний простір інших країн уже було не можна. Тож, дату і час вильоту переносили кілька разів. Щоразу українців привозили до аеропорту, але після кількагодинного очікування, знову повертали.

Увесь цей час авіакомпанія, туроператор та МЗС вели перемовини. Зрештою, дозвіл летіти дали. Як і обіцяли в авіакомпанії, усі пасажири повернулися зі своїм багажем. Попри це, більшість із них все одно вимагатимуть компенсацію.

Натомість, в авіакомпанії поки що нічого не коментують. Чи отримають туристи бодай якусь компенсацію? Шансів мало — визнають фахівці. Самі ж подорожні кажуть, що із мандрівками тимчасово зав'яжуть.

Раніше застряглі на Занзібарі українці розповіли, як три дні чекали на рейс додому.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Наступна публікація