Понад 4 тисячі людей взяли участь у двох акціях у Києві

Понад 4 тисячі людей взяли участь у двох акціях у Києві

Фото: фото: Юлія Яценко

За порушення до відділку поліції доставили лише три людини.

У двох акцій, присвячених Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, що вже відбулись у Києві, взяло участь менше, ніж 4,5 тисячі осіб.

Про це журналістам сказав начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко.

"У Києві пройшла хода від Арсенальної площі до Парку Слави. За нашими оцінками, до трьох тисяч чоловік брали участь безпосередньо в ході. Ще люди підходили до пам’ятника. Правоохоронців ми задіяли до 2 тис. – разом з Національною гвардією, підрозділами ДСНС, на двох великих локаціях у Парку Слави і на Софіївській площі - там також проводилась акція, проводився марш. Там прийняло участь десь 1,2 тис. осіб. Там все пройшло без порушень", - сказав Крищенко.

Біля Парку Слави і на Арсенальній площі фактично великих правопорушень і провокацій не відбулось, зазначив він.

Він також додав, що під час цих акцій трьох людей було доставлено до районного управління поліції через використання забороненої символіки. 

"У нас є три особи, які були доставлені до районного управління: одна запрошена, двоє доставлено. (Було складено – ред.) два адміністративних протоколи за використання забороненої символіки", - сказав Крищенко.

За його словами, на теперішній час у Києві ситуація залишається спокійною. "Жінка з портретом Сталіна похилого віку, одна жінка з дітьми, георгієвські стрічки на дітях. Одна жінка також була запрошена до районного управління перед початком акції. У нас була інформація, що у неї – елементи одягу з георгіївськими стрічками", - зазначив він.

Повʼязані теми:

Наступна публікація