Троє киян, які катували безхатьків, виявились причетними ще й до вбивства

Троє киян, які катували безхатьків, виявились причетними ще й до вбивства

Троє киян, які катували безхатьків, виявились причетними ще й до вбивства

Фото: Прокуратура міста Києва

За результатами розслідування вказаним особам повідомлено про зміну раніше повідомленої підозри у вчиненні кримінальних правопорушень.

Правоохоронці встановили причетність трьох киян, які були затримані у зв’язку з побиттям та катуванням безпритульних людей, ще й до умисного вбивства. У середу, 21 жовтня, їм повідомлено про підозру і в цьому злочині.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

"У ході розслідування та аналізу відеозаписів, вилучених з мобільних телефонів підозрюваних, слідчі поліції встановили причетність підозрюваних до ще одного злочину, а саме умисного вбивства безпритульного чоловіка, тіло якого з ознаками удушення було знайдено 19 вересня 2020 року на дитячому майданчику на вул. Трьохсвятительській у Києві", - йдеться в повідомленні.

Так, як з’ясувалось, зловмисники, побачивши у дитячій дерев’яній бесідці чоловіка, який видався їм безхатченком, підійшли до нього та почали наносити удари в область голови.

"Після цього один із підозрюваних рукою обхопив шию потерпілого, позбавивши останнього можливості дихати. Інший підозрюваний при цьому здійснював відеозапис злочинних дій на мобільний телефон", - розповіли в прокуратурі.

За результатами розслідування вказаним особам повідомлено про зміну раніше повідомленої підозри у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених п.п. 7, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 2 ст. 127 (катування), ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження), ч. 4 ст. 296 (хуліганство), ч. 3 ст. 186 (грабіж), ч. 2 ст. 162 (незаконне проникнення до житла), ч. 1 ст. 353 (самовільне привласнення владних повноважень) КК України.

Також вирішується питання про зміну запобіжного заходу на тримання під вартою підозрюваному, який перебуває під домашнім арештом.

Досудове слідство триває. Зловмисникам загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне позбавлення волі.

У Донецькій області таксист познущався над безхатьком на автомийці

У Донецькій області таксист познущався над безхатьком на автомийці

Повʼязані теми:

Наступна публікація