Троє "неповнолітніх" нелегалів нахабно втекли з дитячого притулку в Чернівцях

Троє "неповнолітніх" нелегалів нахабно втекли з дитячого притулку в Чернівцях

Спершу мігранти збрехали про свій вік, а потім підлаштували умови для втечі під час гри у футбол.

У Чернівцях троє нелегалів втекли з дитячого притулку, куди їх доправили після затримання під час спроби незаконного перетину державного кордону. Юнаки сказали, що їм менше 18 років, тому прикордонники не взяли їх під варту, а помістили в притулок, де охорони фактично немає, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Нелегали втекли з притулку для неповнолітніх на першій же прогулянці. Завідувачка каже, що все сталось за лічені секунди. "Вони грали в футбол і спровокували таким чином, що м’яч підкотився до огорожі, і звідти один за другим. Черговий слідом за ними кинувся, але, на жаль, не зміг наздогнати", - розповіла завідувачка обласного притулку для дітей Жанна Янчук.

У Чернівцях троє нелегалів із Бангладеш втекли з дитячого притулку

У Чернівцях троє нелегалів із Бангладеш втекли з дитячого притулку

Утікачі були серед 8 нелегалів-громадян Бангладешу, яких днями затримали під Чернівцями. Прикордонники відреагували на оперативну інформацію і зупинили мікроавтобус, який прямував до румунського кордону. "Їх мали підвезти до кордону з Румунією, в подальшому вони мали попрямувати через Румунію країнами ЄС у пошуках кращого життя. Документів у них не було, погано спілкувалися англійською мовою", - розповів прес-секретар Чернівецького прикордонного загону Сергій Бровко.

Троє із затриманих ламаною англійською пояснили,  що їм немає 18 років, тому їх не взяли під охорону у прикордонний загін, а доправили у притулок для неповнолітніх. Імовірно, саме туди іноземці і хотіли потрапити, тому збрехали про вік. Що вже не підлітки – зізналися працівникам міграційної служби наступного дня. "Вони здогадувалися, що вони можуть легко покинути цей заклад, тому що при спілкуванні один із іноземців зазначав, що вже перебував у такому ж закладі в Києві", - пояснила Жанна Янчук.

 Поки в міграційній службі готували документи для переведення у прикордонний загін, нелегали втекли. Тепер їх шукає поліція. "На пошуки цих осіб залучені всі наряди міста та особовий склад відділу поліції", - запевнив заступник начальника Чернівецького відділу поліції Олександр Любчинський. Правоохоронці переконані, що іноземців, які не знають міста і мови, знайдуть швидко. Втікачів чекає пункт тимчасового перебування нелегалів на Волині – шістьох земляків-бангладешців туди вже скерував суд.

Кореспондент ТСН Олег Тудан

Повʼязані теми:

Наступна публікація