Троє поранених українських моряків досі мають осколки в тілі – адвокат

Троє поранених українських моряків досі мають осколки в тілі – адвокат

Фото: Associated Press

Попри це, полонених дозволили забрати з лікарні до СІЗО.

У кожного з трьох поранених українських полонених моряків лишаються осколки в тілі. Про це повідомив адвокат Микола Полозов, повідомляє Громадське.

За словами московського юриста, у медичних документах зазначається, що стан українців дозволяє їх переведення до СІЗО "Лефортово", причому моряка катера "Бердянськ" Андрія Артеменка вивозили до лікарні без відповідної згоди, не повідомивши про свої дії. "Його вивезли з СІЗО в міську лікарню №1 імені Пирогова в Москві, протягом 2-3 годин проводили якісь медичні маніпуляції з використанням медичної техніки, при цьому йому не говорили, що з ним роблять. Він не давав інформованої згоди на проведення тих чи інших процедур, йому не повідомили про результат. Але для галочки тепер омбудсмен Москалькова, російська влада будуть заявляти, що ось, ми поранених обстежили", — розповів Полозов.

Захоплений у полон український моряк Василь Сорока страждає від сильних болів

Захоплений у полон український моряк Василь Сорока страждає від сильних болів

Окрім Артеменка, таку точно процедуру застосували щодо Андрія Ейдера, стосовно Василя Сороки підтвердженої інформації наразі немає. Адвокат наполягає на тому, що такі дії влади РФ не відповідають вимогам щодо забезпечення медичної допомоги пораненим, а відсутність будь-якої офіційної інформації ускладнює встановлення діагнозу, схеми лікування і реабілітації військовополонених. "Звичайно ж нашим адвокатам поранені суб'єктивно розповідають про свій стан здоров'я: болить рука, нога, в Артеменка падає зір", — розповів Полозов. При цьому в СІЗО "Лефортово" немає медчастини, а є лише лікар, який обслуговує ув'язнених.

Днями повідомлялося, що в українського моряка Василя Сороки, якого росіяни поранили і захопили в полон неподалік Керченської протоки, не загоюється рука, а російські медики не надають йому належної допомоги. Про це заявив адвокат полоненого українця. За його словами, набряк із пораненої руки Сороки не спадає, а функції кількох пальців не відновлюються. Лікують його російські медики лише уколами вітамінів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація