Труба розповів, чому затягується розслідування справ Майдану

Труба розповів, чому затягується розслідування справ Майдану

Фото: фото: Катерина Єрусалимська

На передачу справ від ГПУ до ДБР може піти близько трьох місяців.

Розслідування справ, які стосуються злочинів, скоєних у 2013-2014 роках під час Майдану, тимчасово призупинено через те, що Генеральна прокуратура ще не передала матеріали проваджень до ДБР, і відповідно, слідчі відомства поки не мають можливості ознайомитися зі справами і розпочати слідство.

Про це у своєму Telegram повідомив очільник ДБР Роман Труба.

"Хочу спростувати міф, що розслідування справ Майдану зупинено начебто через відсутність норми в законодавстві про переведення слідчих ГПУ до ДБР. Це не відповідає дійсності", - написав він.

За його словами, матеріали цих справ Генеральна прокуратура передасть після їхньої інвентаризації. Це мають зробити протягом трьох місяців. Труба зауважив, що зі 114 кримінальних проваджень до ДБР переходить лише близько 50.

Очільник відомства повідомив також, що слідчі ДБР готові приймати матеріали проваджень та продовжувати розслідування. Зокрема, 26 листопада Труба призначив в. о. керівника підрозділу з розслідування справ Майдану.

"Слідча група комунікує з представниками прокуратури: все працює злагоджено", - переконує він.

При цьому Труба додав, що він дотримується не автоматичної процедури переведення слідчих ГПУ, а скороченого конкурсного відбору.  "Я лише за те, щоб розслідування завершили ті люди, які займалися ним всі роки, але водночас переконаний, що співбесіда з ними має відбутися", - підсумував він.

Раніше повідомлялося, що розслідуванням справ, пов'язаних з масовими протестами на Майдані Незалежності під час Революції гідності, буде займатися  підрозділ в структурі Державного бюро розслідувань. Матеріали в цих кримінальних справах відтепер підлягають інвентаризації. Проводити їхню перевірку буде спеціальна комісія, у складі якої також будуь представники ДБР. Голова ДБР Роман Труба заявив, що розслідування злочинів, пов'язаних з масовими протестами у 2013-2014 роках на Майдані, тимчасово призупиниться через нестачу слідчих

Як стало відомо, ГПУ взялася розслідувати зникнення доказів у справі Майдану - там повідомили, що немає двох томів справи і пошкоджені носії інформації.

ГПУ розслідує, куди зникли два томи справи щодо Майдану і чому пошкоджені носії інформації

ГПУ розслідує, куди зникли два томи справи щодо Майдану і чому пошкоджені носії інформації

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Скандал навколо Труби
Наступна публікація