Труба вважає, що прослуховування в його кабінеті встановив один із підлеглих

Труба вважає, що прослуховування в його кабінеті встановив один із підлеглих

Фото: ТСН.ua

Ця особа й надалі працює у ДБР.

До вставновлення прослуховуючих пристроїв у кабінеті Романа Труби, якого звільнили з посади голови ДБР, може бути причетний один співробітників бюро. До того ж ця особа дотепер працює у відомстві.

Таку думку Труба висловив 5 грудня під час розмови із журналістами, пише УП.

Разом з тим, звільнений з посади Труба конкретного прізвища не назвав. Але уточнив, що його кабінет прослуховували від моменту, коли було відкрито перші кримінальні провадження щодо п'ятого президента Петра Порошенка, а це кінець весни-початок літа 2019 року.

"Щодо прослуховування. До цього причетні правоохоронці. Але відповідь остаточну повинно надати слідство... До прослуховування причетний чинний працівник ДБР", - зазначив Труба.

Разом з тим, коментуючи чий голос був на злитих у мережу аудіозаписах, він заявив, що тих розмов насправді не було. За словами Труби, злиті записи скомпільовані.

"Проблема не в тому, чий там голос. Ці розмови, які є, вони не відбувались. 21 століття. Ми можемо скомпілювати будь що, будь який голос", - сказав Роман Труба.

Він ще раз підтвердив, що спілкувався із головою офісу президента Андрієм Богданом. Але, запевнив, що не обговорював із ним питань щодо Порошенка.

Нагадаємо, 19 листопада в Telegram з’явився черговий канал про українську політику під назвою "Трубу прорвало". Протягом години там було оприлюднено майже 10 аудіозаписів розмов людини із голосом, схожим на директора Державного бюро розслідувань Романа Труби. Засновники Telegram-каналу стверджують, що отримали цілі години записів із кабінету очільника ДБР та публікують лише невелику частину цих розмов.

До цього 21 вересня Труба повідомив, що знайшов у своєму кабінеті прослушку, яка була розташована у вентиляційній системі. На опублікованих аудіозаписах теж доволі чітко чутно роботу вентиляторів, які часто приглушували звук. У кожного запису в цьому Telegram-каналі є визначена дата і жодної з них немає пізніше 19 вересня 2019 року.

Роман Труба показав, де саме була встановлена прослушка у приміщеннях ДБР

Роман Труба показав, де саме була встановлена прослушка у приміщеннях ДБР

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Скандал навколо Труби
Наступна публікація