ТСН перекваліфікувала мера Чернівців на кондуктора тролейбуса

ТСН перекваліфікувала мера Чернівців на кондуктора тролейбуса

Фото: ТСН

Чиновник упорався з завданням на відмінно, а заразом отримав багато матеріалу для роздумів про проблеми свого міста.

У проекті "Мер під прикриттям" узяв участь міський голова Чернівців. Йому випала роль кондуктора у тролейбусі, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Олексій Каспрук загримувався париком і вусами та запевнив, що тролейбусами часто користується, тому втриматися на ногах для нього не буде проблемою. "Впізнають, розмовляємо. Найбільша проблема, що відмовляються плату за проїзд приймати в маршуртках, тролейбусах. Доводиться повоювати", - розповів він про такі поїздки.

Очільник Чернівців опанував професію кондуктора і почув чесні думки про себе

Очільник Чернівців опанував професію кондуктора і почув чесні думки про себе

На одноденну роботу кондуктором мер вийшов удосвіта та взявся спершу їздити в одному з двох начищених до блиску ретро-тролейбусів 1979 року, котрі капітально відремонтувало місто. "Використовуються як на лініях, так і для проведення екскурсій", - пояснив мер. Але тут-таки визнав, що з рухомим складом у Чернівцях біда, а шансом оновити його міська рада торік не скористалася, бо до мера вона в опозиції. "Ми мали йти шляхом купівлі рухомого складу за рахунок коштів ЄБРР. Близько 50 машин ми мали випустити на лінію, але депутати це не підтримали", - розповів він.

У транспорті пасажири свого мера не впізнавали, натомість критикували його охоче: і за проблеми з міським транспортом, і за поганої якості дороги, і за недостатнє прибирання снігу, і за нестачу смітників та вбиралень. Міському очільнику за 10-бальної шкалою ставили від 5 до 7 балів, і навіть не підозрювали, що він це чує на власні вуха. Втім, дехто кондуктора з пишними вусами упізнавав і цікавився, відколи це мер продає талони у тролейбусі. "Всяке в житті буває", - філософськи відповів градоначальник.

Під час обідньої перерви мер вислуховує розповіді працівників депо, котрі пригощають його своєю їжею та чаєм. Після того довелося змінити маршрут і тролейбус, бо чутка про мера-кондуктора вже розійшлася про сайтах у Чернівцях. Цього разу люди траплялися добріші та менш критичні до міського голови. Мера вихваляли за терплячість у політичній боротьбі з колишніми регіоналами, благоустрій пішохідних зон і освітлення на вулицях. Загалом пасажирам експромт із мером підняв настрій, а градоначальник переконує, що і йому не зіпсував. "Дороги, громадський транспорт – це основне, що турбувало людей. Власне, на цьому і будемо зосереджуватись. Але це величезні капіталовкаледння потрібні", - зізнався він.

Кореспондент ТСН Мирослав Ганущак

Повʼязані теми:

Наступна публікація