ТСН запускає соціальний експеримент для профорієнтації дітей-сиріт

ТСН запускає соціальний експеримент для профорієнтації дітей-сиріт

Уже сьогодні в ТСН стартує спецпроект "Школа виживання".

В рамках соціального експерименту команда ТСН знайшла людей, які досягли успіху в професії та готові стати наставниками для сиріт і дітей з малозабезпечених сімей. Вони навчать підопічних своєму ремеслу, і надалі діти зможуть заробити на життя, використовуючи ці навички.

"Героями наших сюжетів стали діти віком 14-17 років, які в своєму житті вже пройшли дуже багато випробувань і розчарувань. У цьому віці їм потрібно робити вибір майбутньої професії - комусь після 9-го класу, комусь після 11-го. Але часто вони вже не чекають від життя чогось хорошого. Ми знайшли фахівців, які готові поділитися своїм знаннями. Але головне - вони можуть дати нашим героям віру в світле майбутнє", - коментує автор сюжету Людмила Бадалян.

У проекті візьмуть участь троє дітей з Херсона, Дніпра і Тернополя. Експеримент для кожного з них тривав від двох до чотирьох місяців. Серед наставників - перукар Наталка Караваєва, яку вважають одним з найкращих професіоналів у Європі, український дизайнер Надя Дзяк, вироби якої популярні далеко за межами країни, а також успішний ресторатор Віталій Мариновський.

"Цього року "1+1 медіа" запустила профорієнтаційний проект Profi – курс лекцій від співробітників компанії для дітей з дитячих будинків сімейного типу. Такі ініціативи дуже важливі, але поки не дуже популярні в Україні, і зазвичай їх впроваджують великі компанії. Сподіваємося, наш реаліті-експеримент в ТСН надихне людей, які реалізувалися в професії та бізнесі, передавати знання тим, хто дуже потребує такого наставництва. Наші сюжети – готовий рецепт доброї справи, який може в підсумку послужити всій країні", - коментує Ольга Кашпор, заступник директора департаменту з нових форматів.

Кожна історія складатиметься з двох серій. Героєм першого сюжету став 15-річний Віталік з Тернополя. Він сирота і вже три роки живе в інтернаті. Після 9-го класу мріє стати кухарем, барменом або офіціантом. ТСН знайшла людину, яка готова йому в цьому допомогти. Під керівництвом ресторатора Віталік буде освоювати професію кухара.

Дивіться спецпроект "Школа виживання" в 19.30 в ТСН.

Наступна публікація