Проти організаторів незаконних виборів в окупованому Криму будуть відкриті кримінальні справи - Тука

Проти організаторів незаконних виборів в окупованому Криму будуть відкриті кримінальні справи - Тука

Фото: Facebook/Луганська обласна військово-цивільна адміністрація

На виборах до Держдуми РФ в Криму немає спостерігачів від міжнародних організацій.

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука заявив, що стосовно організаторів незаконних виборів у анексованому Криму будуть відкриті кримінальні справи.

Про це він повідомив в ефірі телеканалу "112 Україна".

Зокрема, відповідаючи на запитання, чи все можливе зробила Україна для того, щоб вибори у Криму не відбулися, Тука сказав: "Чесно кажучи, я думаю, так. Тому що фізично перешкоджати цьому не ставили собі за мету. Ми попередили тих людей, які будуть приймати участь в організації заходів на території окупованого Криму, про ймовірність юридичних наслідків таких дій. Оскільки більшість людей, які беруть участь в організації процедур, знаходяться там, вони - громадяни України. Ми будемо ініціювати перед деякими відомствами України відкриття кримінальних справ".

За інформацією Туки, на незаконних виборах у Криму відсутні спостерігачі від міжнародних організацій.

Нагадаємо, у Росії розпочалося голосування на виборах до Держдуми. Україна не визнає результатів виборів у Криму. Петро Порошенко доручив внести в санкційний список переможців і учасників виборів до Держдуми в окупованому Криму. За дорученням президента, санкції повинні бути введені проти тих, хто буде обраний, членів виборчих комісій і учасників виборчого процесу.

Росія готується до проведення виборів у анексованому Криму

Росія готується до проведення виборів у анексованому Криму

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація