Тука запевнив, що закон про деокупацію Донбасу не призведе до мобілізації

Тука запевнив, що закон про деокупацію Донбасу не призведе до мобілізації

Фото: Право на владу

Заступник міністра розвіяв чутки.

Закон про деокупацію Донбасу не призведе до мобілізації.

Про це в ефірі ток-шоу "Право на владу" на каналі "1+1" сказав заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука.

За його словами, законопроект не передбачає нових хвиль мобілізації.

Під час тієї ж програми Тука запевнив, що закон про деокупацію Донбасу не означає повномасштабної війни. У преамбулі закону чітко вказано про прихильність мирному вирішенню проблеми.

У законі про деокупацію врахують думки не тільки експертів, але й громадян – Тука

У законі про деокупацію врахують думки не тільки експертів, але й громадян – Тука

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко розповів, що доручив розробити законопроект щодо реінтеграції Донбасу, який передбачатиме низку заходів із повернення окупованих територій України.

Президент підкреслив, що ключовою позицією є реінтеграція цих територій. За його словами, у підготовці законопроекту беруть участь експерти, народні депутати. Крім того, законопроект базується на умовах, які закріплені у Мінських домовленостях.

Спікер ВР Андрій Парубій підкреслив, що законопроект про деокупацію окремих районів Донецької та Луганської областей дозволить використовувати всі військові підрозділи без обмеження демократичних процедур та визнає території ОРДЛО окупованими. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація