Турчинов привідкрив завісу над новим загоном спецпризначення "КОРД"

Турчинов привідкрив завісу над новим загоном спецпризначення "КОРД"

У нової поліції має бути абсолютно новий загін спецпризначення - Турчинов

Секретар РНБО пояснив, чим займатиметься новий спецназ.

Нова поліція отримає загін спецпризначення "КОРД", який формуватиметься за новими принципами, що відповідатиме усім міжнародним стандартам за рівнем підготовки та озброєння.

Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов.

"У нової поліції, яка стоятиме на сторожі інтересів громадян, має бути мобільний професійно діючий та абсолютно новий спецназ. Нові загони спецпризначення створюватимуться за принципом американського SWAT та будуть головним ударним підрозділом поліції у боротьбі з організованою та озброєною злочинністю", - наголосив він.

За словами Турчинова, інструктори спецпідрозділу, які сьогодні отримали дипломи, "зможуть реалізувати амбітне завдання - підготувати бійців принципово нового поліцейського загону спецпризначення "КОРД", конкурсний набір до якого розпочато МВС".

Зокрема, зазначив секретар РНБО, до елітного підрозділу запрошується насамперед демобілізована молодь зі ЗСУ та Нацгвардії, "яка отримала підготовку не на полігонах, а в умовах реальних бойових дій".

"Наше завдання - створити принципово нові органи правопорядку, які повинні забезпечити надійний захист наших громадян, яких українці будуть не боятися, а поважати, довіряти та всіляко підтримувати", - додав Турчинов.

Нагадаємо, напередодні у Кабміні дали старт набору до кіберполіції і розповіли про зарплату майбутніх агентів. До новоствореної поліції хочуть набрати 400 співробітників.

Повʼязані теми:

Наступна публікація