Туреччина готує партію систем зв`язку для української армії

Туреччина готує партію систем зв`язку для української армії

Фото: Reuters

Одна бригада ЗСУ вже отримала пробну партію обладнання.

2018 року Туреччина має намір забезпечити поставки ЗСУ систем тактичного зв`язку УВК-диапазону на сумму понад $ 40 млн, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, відповідний документ вже було підписано у понеділок, 9 жовтня, під час візиту до Києва президента Туреччини Реджепа Ердогана. Сторонами договору є підприємство "Спецтехноекспорт" (що входить до складу концерна "Укроборонпром") та турецька компанія "Aselsan", найбільший у країні виробник оборонної електроніки, комунікаційних та інформаційних технологій, військово-морських та збройних систем тощо.

"Завершення угоди очікується вже до кінця поточного року після підписання кредитної згоди між Міністерством фінансів України та "Турексимбанком"," - йдеться у повідомленні. Також додається, що наразі компанія "Aselsan" вже поставила для ЗСУ пробну партію обладнання для однієї бригади у рамках контрактів 2016-2017 років.

Також відомо, що "Aselsan" уклала контракт з українським клиєнтом щодо закупівлі систем зв`язку УВК-диапазону на сумму в $ 43,635 млн, поставки яких почнуться вже 2018 року.

Нагадаємо, що під час свого візиту до Києва Реджеп Ердоган заявив, що Туреччина підтримує територіальну цілісність України, ніколи не визнає анексію Криму та докладе всіх зусиль, щоб питання утисків кримських татар окупаційною владою не зникло з міжнародного порядку денного. 

Порошенко попросив Ердогана підтримати ініціативу миротворчої місії на Донбасі

Порошенко попросив Ердогана підтримати ініціативу миротворчої місії на Донбасі

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація