Туроператор IdrisKa tour не повертає українцям тисячі гривень за скасовані рейси

Туроператор IdrisKa tour не повертає українцям тисячі гривень за скасовані рейси

Фото: ТСН.ua

Керівництво обіцяло компенсувати всі кошти протягом місяця, але минуло вже півтора, а співробітники компанії не виходять на зв'язок.

Сотні клієнтів туроператора Idriska tour, які не змогли вирушити на іспанські курорти через несплату боргу авіаперевізнику "DART", досі не отримали компенсацію.

Півтора місяця тому, 31 серпня, в аеропорту "Жуляни" і аеропорту Іспанії застрягли сотні українців, рейси яких були несподівано скасовані. Квитки на літак в обидва боки обійшлися туристам в 500-600 євро, а тур коштував близько 1000-2000 євро. Через цілий день мовчання директор туроператора Олена Субботіна запевнила, що все компенсують, варто тільки звернутися до офісу і заповнити заяву. Але ні.

Один з потерпілих Іван, розповів ТСН.ua, що всі кошти повинні були повернути впродовж 30 робочих днів, але досі нічого немає.

“Наступного дня після події з рейсом, нам повідомили, що IdrisKa tour приймає заяви про компенсацію коштів і я в той же вечір поїхав і написав заяву. Нам сказали, що треба чекати 30 робочих днів для компенсації або уточнення деталей. З нами повинні були зв'язуватися співробітники туроператора. Але за весь час з нами ніхто не зв'язався", – розповів він.

За словами Івана, в процес втрутився туроператор "Едем", і за його інформацією, якісь офіційні заяви від IdrisKa повинні були бути представлені сьогодні, 17 жовтня, але досі ніхто нічого не прокоментував.

“Буду з'ясовувати вже у свого турагента якісь додаткові подробиці, але якщо і так нічого не вийде, тоді вже буду приймати рішення про колективний позов. Є група, як і туроператорів, так і постраждалих пасажирів, які збираються це питання вирішувати", – повідомив потерпілий.

До ТСН.ua також звернувся Юрій Юзефчук, який також став жертвою туроператора.

Він зазначив, що постраждали не тільки пасажири двох скасованих рейсів, а й інші сотні людей, які купили собі тури на вересень-жовтень і т.д.

“Ця проблема не тільки у нас, а і у багатьох десятків інших людей. IdrisKa tour скасувала ж не тільки два рейси, а і всі тури, які люди купили на інші місяці. Але, гроші досі нікому не виплатили. Спочатку ми попросили турагентів надати документи, нібито для виплати грошей, але вже більше місяця минуло, й ситуація нульова. Ці контрагенти вже кажуть, що з ким були контакти, з ким спілкувалися, вони просто звільнилися через те, що їм набридло брехати. А інші турагенти просто об'єдналися і подали позови. Люди намагаються якось тиснути на цього Ідріса, але він сидить в офісі під охороною. І ось скільки разів я чув, про виплату мови ні разу не було", – сказав Юрій.

За його словами, договір з IdrisKa tour вони безпосередньо не укладали. Але після події заяву було написано і передано до головного офісу у Києві.

“І таких людей дуже багато. Вся ця ситуація просто ненормальна. А він (президент компанії Ідріс Казімі – ред.) сидить і нічого не робить, бізнес його, тим часом, працює. Просто ніхто нічого не виплачує і навіть думки такої немає. Вже нікому нічого не повернуть. Дівчатка, які там працювали, мені кажуть, що люди, які працювали в IdrisKa tour просто всі звільнилися. І з керівництвом туроператора зв'язатися теж неможливо. Тим більше, ми з Харкова, і їхати до Києва щоб постукати в зачинені двері і почути знову брехню – якось неправильно. Просто, якщо порахувати всі ті скасовані рейси – це близько тисячі осіб. У нас був тур до Іспанії за понад 70 тисяч гривень. Це все брехня про компенсацію. Якщо б гроші хотіли комусь повернути, то за місяць вже повернули. Там у них була перед авіаперевізником заборгованість 4 млн грн, а тут скільки людей і стільки грошей", – додав він.

Авіаперевізник "DART" повідомив, що сьогодні, 17 жовтня, відбувся суд, але про результати нічого невідомо. Завтра ТСН.ua знову спробує зв'язатися з юристами і авіаперевізником для з'ясування подробиць. Також сьогодні не вдалося додзвонитися до директора туроператора Олени Субботіної і до власника Ідріса Казімі, на наш дзвінок ніхто не відповів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація