"Тут плакали усі автівок водії – і "Лада", і "Паджеро" однаково": священик зняв кліп про жахливу дорогу на Львівщині

"Тут плакали усі автівок водії – і "Лада", і "Паджеро" однаково": священик зняв кліп про жахливу дорогу на Львівщині

"Тут плакали усі автівок водії – і "Лада", і "Паджеро" однаково": священик зняв кліп про жахливу дорогу на Львівщині

Мелодію панотець позичив у популярного гурту KAZKA.

На Львівщині священик зі школярами зняв кліп про погану дорогу на хітову мелодію пісні "Плакала", однак текст на неї поклали свій власний. Метою акції було привернення уваги до стану автошляху Стрілки-Мшанець, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Тут плакали усі автівок водії – і "Лада", і "Паджеро" однаково", - співається в римейку пісні гурту KAZKA. У кліпі діти борсаються в багнюці та міряють ями на дорозі Стрілки-Мшанець. Тамтешні 15 кілометрів шляху – це суцільні вибоїни і болото. Чому вирішили заспівати про дорогу, якою шкільний автобус щодня їде повз їхні 11 сіл, учні демонструють на місці знімань. "Я встаю в 6:50. Якщо б зробили дорогу, я б ще могла годину поспати. Ями великі, 2-3 рази школярик буксував на Грозевій, не можна було виїхати – і ми мусили іти пішки", - каже Надійка Пилипів.

На Львівщині священик та школярі зняли кліп про бездоріжжя на мелодію гурту "KAZKA"

На Львівщині священик та школярі зняли кліп про бездоріжжя на мелодію гурту "KAZKA"

Ідею з відео учням підказав священик. "Отець підсунув нам ту ідейку, і ми пішли вже за отцем. Я танцював, сідав на болото, також грав в пляцки", - розповідає Володимир Тишлек. Отець Роман Гром знімає вже другий кліп про аварійний шлях, у першому він озвучив написаний дружиною текст. "Писалося просто з життя, писалося те, що наболіле, тому що тут дійсно буксували пожежні", - зізнається дружина священика Наталія Гром.

До сусідньої Польщі звідси всього кілька кілометрів. Люди сподівалися, що тут збудують пункт пропуску, а заразом ідеальну дорогу. Проте у державних планах відкриття нового переходу немає, водії ж від безсилля лише жартують. "Така приказка в нас тут ходе за наші дороги, що небіжчик ожив, як почали по тих ямах трясти. Стараюся їздити так помаленьку, щоб десь шарова не вискочила. Я поміняю – то навіть на місяць часу не вистачає тої шарової", - каже мешканець села Мшанець Василь Петричкович.

Після першого кліпу, знятого священиком та школярами, шляховики відремонтували лише кілометр дороги. Мета отця Романа – нарешті зробили весь автошлях. Тож нині, окрім нового кліпу, священик направив одразу дві офіційні петиції в облраду та Кабмін. "Треба 25 тисяч підписів. Найбільша біда цього регіону – це є дорога", - каже священик. В обласній адміністрації, на чиєму балансі перебуває аварійний шлях, його кліп бачили. Але не дуже оцінили. "Я думаю, що такі творчі напрямки вони можуть реалізовувати в іншій перспективі, і показувати себе в іншій галузі", - каже в.о. директора департаменту дорожнього господарства Львівської обладміністрації Роман Кокотайло.

Дорожники пояснюють, що вартість ремонту такої дороги сягає 60 мільйонів гривень, а таких грошей у бюджеті немає. Тож цьогоріч знову відремонтують не більше кілометра. Священик на це обіцяє: кліпи про бездоріжжя зніматиме та викладатиме в соцмережі й далі.

Кореспондент ТСН Наталка Волосацька

Повʼязані теми:

Наступна публікація