Тяжкі переломи та відірвані кінцівки. У Києві медики рятували жертв фейкової аварії

Тяжкі переломи та відірвані кінцівки. У Києві медики рятували жертв фейкової аварії

Фото: УНІАН

Українські лікарі складали іспит за світовими стандартами.

Масова ДТП, десятки жертв та хаос навколо - українські медики рятували жертв страшної аварії. У таких умовах на території столичної 17-ї лікарні досвідчені фахівці складали іспит із надання невідкладної допомоги в екстремальних умовах, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Тож насправді тяжкі травми, переломи та відірвані кінцівки були лише легендою.

23-роє лікарів, які приїхали до столиці з усіх регіонів, впродовж 5 днів опановували світову медичну практику. Учителями були досвідчені американські та британські інструктори та військові парамедики.

"Знання в них суперові… Українські лікарі – відмінні фахівці, проте потрібно покращити організаційні навички. Саме на цьому ми фокусуємося на цьому курсі - швидка оцінка, стабілізація і повноцінне лікування", - розповів іноземний інструктор, лікар Юрко Гой.

У столиці медики рятували жертв масової фейкової аварії

У столиці медики рятували жертв масової фейкової аварії

Киянин Петро Нікітін – травматолог із 30-річним досвідом. Він один із тих, хто пройшов курс. Попри досвід, Петро каже, що здобуті під час навчань знання – дуже цінні.

"Що мені найбільше сподобалося, це саме практика, на яку в нас звертали особливу увагу, бо в теорії ми нібито всі обізнані. Але практично, як в спеціальних ситуаціях треба реагувати правильно, як працювати в команді, цього в нас, на жаль, немає у вітчизняних лікарів", - розповів Петро Нікітін.

Крім того, знання ціною в життя українським лікарям передавали і загартовані війною колишні бійці АТО та учасники проекту "Переможці".

Усі лікарі, хто успішно склав тести та практичний іспит, отримали сертифікати про закінчення курсів. Схожі навчання в різних містах України вже пройшли понад три сотні медиків. Наступне відбудеться в місті Бахмут.

Кореспондент ТСН Вікторія Дмитренко

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація