Тюремники Одеського СІЗО пішли в декрет і на лікарняні після скандалу з побиттям зеків

Тюремники Одеського СІЗО пішли в декрет і на лікарняні після скандалу з побиттям зеків

Перевірка міністерства підтвердила озвучені прокуратурою факти щодо кричущого ставлення до арештантів.

Міністерство юстиції України визнало факт побиття ув'язнених в Одеському слідчому ізоляторі. Через це виправну установу чекає повне оновлення як керівного складу, так і окремих працівників нижчих ланок, повідомляє кореспондент ТСН.

Комісія з представників Мін'юсту працює в Одесі з перевіркою та з'ясувала, що працівники регіональної пенітенціарної установи допустили службову підробку документації, коли на папері проводили ніби профілактичний рейд, а насправді здійснювали "вендету" за вбивство свого працівника. Це зафіксували камери зовнішнього спостереження, відео з яких напередодні оприлюднила прокуратура.

Слідчі вилучили з камер спостереження відео з катуванням ув'язнених у Одеському СІЗО

Слідчі вилучили з камер спостереження відео з катуванням ув'язнених у Одеському СІЗО

Зараз правоохоронці розслідують одразу чотири кримінальні провадження щодо одеського СІЗО. Пояснень від винних у Мін'юсті досі не отримали. "Багато, як у нас зазвичай прийнято, на лікарняний пішли, деякі чоловіки навіть у декрет пішли. Тобто, як кажуть, уникають дачі свідчень, тому що це злочин – те, що вони зробили. Який буде покараний", - прокоментував ситуацію заступник міністра юстиції Денис Чернишов.

Як уже повідомлялося, ввечері 17 серпня в СІЗО зникла жінка-конвоїр, розрубані останки якого знайшли тюремники. Її вбив один із арештантів, який працював у господарській частині. Керівника ізолятора відсторонили від посади, а в ЗМІ поширилася інформація про те, що жахливий злочин міг бути вигідним зекам, котрі розлютилися на нового керівника через погіршення їх комфорту. Невдовзі стало відомо про побиття арештантів після скоєння вбивства. Прокуратура надала відео цих подій, після чого Мін'юст пообіцяв нові перевірки в Одесі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація