У "Азові" служать кримчани, росіяни, амністовані політв'язні та навіть 15-річний "син полка"

У "Азові" служать кримчани, росіяни, амністовані політв'язні та навіть 15-річний "син полка"

У "Азові" планують розширення / Фото: instagram.com/lobodaofficial

В планах керівництва збільшити кількість бійців до 500.

У батальйоні добровольців "Азов" несуть службу 300 бійців і дві спецчоти – чота розвідки і чота важкого озброєння. Про це розповів заступник командира батальйону Ігор Мосійчук у онлайн-конференції на ТСН.ua.

Зараз йде підготовка штурмової чоти і готується розширення батальйону до 500 осіб. Склад батальйону дуже різноманітний – в ньому служать і кримчани, і два десятки громадян Росії, і іноземці.

"Є два десятки кримчан – в основному члени організації "Патріот України", яким з російською владою на території півострова загрожує ув'язнення. Є працівники міліції, які залишились вірними присязі. Є "син полка", якому 15 років, який керував молодіжною організацією "Патріот України" в Криму. Він живе при батальйоні і допомагає у господарських питаннях. Звичайно, в бойових діях участі не бере", - розповів Мосійчук.

В рядах батальйону воюють і амністовані політв'язні, таких людей близько двох десятків, серед них і Сергій Павличенко. Командир батальйону Андрій Білецький також політв'язень.

Батальйон "Азов" офіційно є спецпідрозділом МВС, прикріпленим до управління Київської області, майже всі бійці мають посвідчення працівників внутрішніх справ. Хто не зарахований до лав МВС, офіційно оформлений або в якості цивільного спеціаліста, або волонтером.

Нагадаємо, на День Конституції батальйон спеціального призначення "Азов" продемонстрував світлини своїх вояків у соціальній мережі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація