У Бердичеві обрали запобіжний захід чоловікові, який забив до смерті власну дружину

У Бердичеві обрали запобіжний захід чоловікові, який забив до смерті власну дружину

Фото: pixabay.com

У вбивстві переконані родичі та правоохоронці, однак рідні підозрюваного і він сам усе заперечують.

Десятки жителів Бердичева прийшли під будівлю місцевого суду, аби вимагати арешту для Святослава Козака. 28-річного чоловіка підозрюють у жорстокому вбивстві дружини, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

У руках люди тримали фото загиблої Юлії Козак. "Я вважаю, що він небезпечна людина, якщо свою дружину так вбити. Це не  один раз вдарити, він її добивав", - твердить жителька Бердичева Тетяна Ярощук. "Я дивуюся, що кажуть, ніби в неї немає  тілесних ушкоджень. Як немає? Я була на похороні, я бачила особисто обиччя, мама навіть її платочком прикривала, тому що там неможливо було дивитися", - твердить Ольга Кучерява. Над рідними підозрюваного чоловіка натовп ледве не вчинив самосуд – людей зустріли вигуками "вбивці".

У Бердичіві почали розгляд справи чоловіка, якого підозрюють у жорстокому вбивстві дружини

У Бердичіві почали розгляд справи чоловіка, якого підозрюють у жорстокому вбивстві дружини

Сестра підозрюваного Світлана заперечує факт убивства та каже, що була свідком того, як увечері невістці начебто стало зле – вона впала на підлогу і її скорчило. Сестра та брат викликали швидку. "Ми викликали перший раз швидку, і ми викликали другий раз швидку. Які  побої? Не було ніяких побоїв – вона просто втратила свідомість, упала на землю  і її  почало кидати", - твердить вона. Підозрюваний твердить, що дружину не вбивав, а в неї піднявся тиск, він викликав швидку, медики зробили їй укол і поїхали. А за кілька хвилин дружині стало ще гірше. "Вона пускала очі під лоба і ковтала язик. Я їй відкривав рот і діставав язик. Ось тут вона покусала", - свідчив на суді Святослав Козак.

Натомість суддя зачитав офіційні висновки про причини смерті. "Тут написано: внаслідок асфіксії і перелому під'язикової кістки. Тобто, її душили з такою силою, що переламали цю кістку", - наголосив він. Підозрюваний заперечив, що душив дружину. Натомість друзі та родичі загиблої твердять, що версія чоловіка не витримує критики, адже Юлія нічим не хворіла, проте її не раз бачили із синцями. "Він її бив, і вона втікала до сусідки в ночнушці з  дитиною на руках  і з голими ногами", - каже сусідка загиблої Ольга Котик. "Це не те, що перший раз він її вдарив. Вона була бита постійно", - твердить подруга Юлії Валентина Моргун.

У шлюбі подружжя прожило сім років, є 7-річний син Давид, з яким Юлія начебто хотіла втекти від побоїв до матері в Миколаїв. Наразі дитина у рідної сестри загиблої, про смерть мами хлопчику ще не сказали. Батько попросив у суду на час слідства тримати його під домашнім арештом, але суддя прийняв рішення залишити його під вартою на 60 діб. 

Кореспондент ТСН Олена Кузнєцова

Повʼязані теми:

Наступна публікація