У Бердичеві оголосили надзвичайну ситуацію через град, розміром із яблука

Град потрощив чимало дахів, автомобілів та городину.

У Бердичеві на Житомирщині сьогодні, 23 вересня, оголосили надзвичайну ситуацію місцевого рівня. Усе – через величезний град, що ввечері 21 вересня трощив усе на своєму шляху. Градини були розміром із куряче яйце, але чимало було і вдвічі більшого розміру – як яблука.

"23 вересня у м. Бердичів відкрито надзвичайну ситуацію місцевого рівня за фактом пошкодження напередодні градом житлових будинків та порушення нормальних умов життєдіяльності населення. Сьогодні на місці події працює оперативна група УДСНС у Житомирській області за участю заступника начальника управління Олега Шахрая та начальника відділу цивільного захисту Дмитра Гаврилюка", - ідеться в повідомленні ДСНС.

Величезний град та шквали наробили лиха по Україні та забрали життя молодої дівчини

Величезний град та шквали наробили лиха по Україні та забрали життя молодої дівчини

У міській раді приймають заяви від місцевих жителів про пошкоджене градом майно. Уже отримали 1950 заяв про потрощені дахи. Також потребують капітального ремонту або заміни дахи у шести школах та чотирьох дитсадках. Орієнтовна вартість заподіяних збитків перевищує 6,4 млн грн.

"Бійці ДСНС вже почали аварійно-рятувальні роботи щодо перекриття пошкоджених покрівель листами шиферу, які зірвало з житлових будинків унаслідок сильного вітру, граду. Відновлювальні роботи тривають від 22 вересня і продовжаться завтра. Рішенням міської комісії з питань ТЕБ та НС введено в дію частково план реагування на виникнення НС м. Бердичева та введено режим підвищеної готовності для підприємств, установ та організацій, які залучаються для ліквідації наслідків НС", - зазначили в ДСНС.

Якою буде погода в Україні до кінця наступного тижня, читайте на ТСН.ua за цим посиланням.

Повʼязані теми:

Наступна публікація