У Береговому намагались спалити прапор Угорщини. Москаль назвав акцію "ксенофобською"

У Береговому намагались спалити прапор Угорщини. Москаль назвав акцію "ксенофобською"

У Береговому намагались спалити прапор Угорщини. Москаль назвав акцію "ксенофобською"

Фото: zaxid.net

Гучну провокацію уже прокоментували в Закарпатській ОДА.

12 листопада п'ятдесят активістів "Свободи" зняли прапор Угорщини з будівлі міської ради з наміром спалити його. Реалізувати план завадила поліція, яка відібрала та повернула стяг.

Ситуацію уже прокоментував голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль. Він заявив, що політичні сили, які влаштували провокацію, не мають жодної підтримки в області.

"Відповідально заявляю, що політичні сили, які влаштували цю провокацію, не мають жодної, ані найменшої підтримки на Закарпатті (що показали результати місцевих виборів у жовтні 2015 року). Саме тому більшість учасників "фаєр-шоу" була привезена в Берегово із сусідніх областей, насамперед Львівщини", - заявив Москаль.

Очільник Закарпатської ОДА вважає, що такі акції є неприпустимими у багатонаціональному регіоні: "Ксенофобські акції за участю людей із закритими обличчями, які прикриваються патріотичними лозунгами, неприпустимі в Україні, а особливо в багатонаціональних регіонах, одним з яких є Закарпаття".

Москаль назвав провокаторів "купкою маргиналів", які намагаються погіршити відносини країн після  непорозумінь щодо закону України "Про мову".

Незважаючи на те, що поліція таки відібрала прапор у активістів, Москаль заявляє, що копи пасивно спостерігали за провокацією. До керівництва МВС уже відправлено запит на оцінку дій поліції.

Нагадаємо, Угорщина наклала вето на скликання комісії "НАТО – Україна", заблокувавши її проведення у грудні цього року. Причиною став український освітній закон, який на думку Угорщини, зменшує права меншин. 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація