У Білій Церкві рідні звинувачують лікарів у смерті молодої породіллі із дитиною в утробі

У Білій Церкві рідні звинувачують лікарів у смерті молодої породіллі із дитиною в утробі

Загибла навіть року не прожила у шлюбі із 21-річним чоловіком

Чоловік не може прийти до тями через горе. 

У Білій Церкві молода жінка померла з дитиною в утробі. У пологовий Ангеліну чоловік привіз на початку переймів. Там вона пробула майже добу. Чоловіка до неї  не пускали і запевняли, що з породіллю все гаразд. А вже на ранок рідних повідомили про раптову смерть жінки. Родичі загиблої переконані, що до трагедії призвела лікарська халатність, - йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

В останню путь проводжати Ангеліну Ганіченко прийшли однокласники, друзі, рідні і мало не весь двір. Її чоловік Антон не може прийти до тями, бо три дні тому він готувався стати татом. А натомість у свій 21 рік став удівцем, у шлюбі вони навіть року не прожили.

10 травня Ангеліну на "швидкій" привезли в Білоцерківський пологовий будинок. Почалися перейми. Лікарі тоді запевняли, що стан здоровʼя - стабільний, жодних відхилень від норми немає ні в плоду, ані в породіллі. Востаннє з нею батько говорив близько 11 години вечора. А вже о третій ночі жінка померла з дитиною в утробі. Про трагедію рідним повідомили лише через дві години після смерті. Батько дівчини переконаний, що до цього призвела лікарська халатність.

У міліцію повідомили самі родичі. Вчора тіло жінки возили до столиці на незалежну судмедекспертизу. 

Зауважимо, що залишитись з дружиною в пологовому чоловіку не дозволили, навіть у палату не пустили. Коли він востаннє з нею говорив, та скаржилась на сильний біль у животі. Лікарів просили полегшити процес пологів і навіть згодні були на кесарів розтин. Проте ті запевняли, що пологи мають відбутись природним шляхом. Миттєва смерть - такий висновок дали в пологовому. Зауважимо, що головного лікаря на місті немає. Мовляв, він поїхав на курси. А його заступник, побачивши камеру ТСН, почав ховатися за спину оператора.

За фактом неналежного надання медичної допомоги розпочато кримінальне провадження. Лікарі своєї помилки не визнають. Прояснити ситуацію може лише висновок судмедекспертизи. Результати будуть відомі  за два тижні.

Нагадаємо, що раніше на Прикарпатті лікар вирізав 19-річній породіллі матку та пробив сечовий міхур

Кореспондент ТСН Алла Хоцянівська.

У Білій Церкві молода жінка померла з дитиною в утробі

У Білій Церкві молода жінка померла з дитиною в утробі

Повʼязані теми:

Наступна публікація