У Білорусі в розпал коронавірусу діти пішли до школи: Лукашенко назвав маски для учнів "дурістю"

У Білорусі в розпал коронавірусу діти пішли до школи: Лукашенко назвав маски для учнів "дурістю"

Фото: Associated Press

Лукашенко не збирається вводити обмежень.

У Білорусі, яка за кількістю інфікованих коронавірусом обігнала Україну, діти пішли до школи після подовжених канікул. Олександр Лукашенко виступив проти носіння в школі захисних масок.

Про це 21 квітня пише Белта.

За інформацією Міносвіти країни,  30−40% учнів прийшли на заняття в школу. У сільській місцевості, де епідеміологічна обстановка спокійна, цей відсоток ще більше, повідомила прессекретарка міністерства Людмила Висоцька.

До цього канікули, які почалися 30 березня, вже два рази подовжували через побоювання поширення коронавірусу. У п’ятницю, 17 квітня Міносвіти вирішило відновити навчальний процес 20 квітня.

Таке рішення підтримує президент країни Олександр Лукашенко. Він до того ж назвав "дурістю" пропозицію носити маски учням.

"Дурість несусвітня. Не можна дітям ці маски надягати, особливо в школі. Такої вимоги не було. І якщо десь це є, ті, хто це запровадив, дадуть відповідь Ви краще вікно відкрийте, провітріть, щоб було свіжо. Якщо там хтось "вправляється", швидше за все, це самодіяльність. А за те, що міністерство та губернатори не проконтролювали це питання, вони дадуть відповідь", - зазначив Лукашенко

Згідно з даними за станом на вівторок, 21 квітня в Білорусі підтвердили 6264 випадків коронавірусу, з них 51 випадок — летальний. Таким чином Білорусь обігнала Україну за кількістю інфікованих.

Свято 9 травня: у Мінську почали підготовку до щорічного параду

Свято 9 травня: у Мінську почали підготовку до щорічного параду

Повʼязані теми:

Наступна публікація