У Борисполі - масові обшуки. На хабарі попався перший заступник мера та інші чиновники

У Борисполі - масові обшуки. На хабарі попався перший заступник мера та інші чиновники

У Борисполі - масові обшуки. На хабарі попався перший заступник мера та інші чиновники

Фото: Прокуратура Київської області

Сума хабара становить 60 тисяч гривень.

У Борисполі на Київщині нині тривають обшуки в міській раді та в оселях чиновників. Там на хабарі в 60 тис. грн попався перший заступник міського голови Борисполя.

Про це у Facebook повідомив генпрокурор Юрій Луценко.

"Прокуратура Київської області затримала на гарячому першого заступника мера Борисполя та директора комунального підприємства Бориспільської міської ради, які вимагали і отримали від підприємців 60 тис. грн", - написав він.

Луценко також виклав відео, на якому в кабінеті видно трьох людей, ведеться передавання грошей.

Різниця між словом і ділом. Прокуратура Київської області затримала на гарячому першого заступника мера Борисполя та директора комунального підприємства бориспільської міської ради, які вимагали і отримали від підприємців 60 тис грн.

Опубліковано Юрієм Луценком Пʼятниця, 19 липня 2019 р.

У пресслужбі прокуратури Київської області уточнили, що "один із заступників Бориспільського міського голови, використовуючи своє службове становище, у змові з іншими службовими особами Бориспільської міської ради організував злочинну схему з вимагання та отримання неправомірної вигоди від суб’єктів підприємницької діяльності за укладання договорів підряду на виконання робіт, надання послуг, постачання товарно-матеріальних цінностей за бюджетні кошти. У подальшому, неправомірна вигода заступником Бориспільського міського голови розподілялася між іншими працівниками міської ради".

На фотографіях, які оприлюднила прокуратура, видно, що хабар був у гривнях, доларах та євро.

Готується вручення посадовцям повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу (одержання неправомірної вигоди службовою особою за попередньою змовою групою осіб).

На сайті Бориспільської міськради вказано, що перший заступник мера - Микола Корнійчук.

Зеленський вигнав чиновника із зустрічі в Борисполі

Зеленський вигнав чиновника із зустрічі в Борисполі

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація