У "Борисполі" прикордонники затримали бойовика "ІДІЛ"

У "Борисполі" прикордонники затримали бойовика "ІДІЛ"

Фото: ДПСУ

Під час перевірки документів його знайшли у базі даних Інтерполу.

Українські прикордонники затримали в аеропорту "Бориспіль" громадянина Таджикистану, якого розшукували за членство в терористичному угрупованні "Ісламська держава".

Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

"Сьогодні під час оформлення пасажирів одного з рейсів, що прибув в пункт пропуску "Бориспіль", прикордонники затримали громадянина Таджикистану. На іноземця під час заходів прикордонного контролю спрацювала база даних Інтерпол. За повідомленням, 29-річний громадянин Таджикистану розшукувався таджицькими правоохоронними органами за здійснення терористичної діяльності", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що затриманий громадянин Таджикистану у 2016 році прибув до Сирії, де приєднався до терористичної організації "ІДІЛ". Згодом він проходив навчання у терористичному військовому таборі, де і став одним із найактивніших учасників цієї екстремістської організації.

Після затримання іноземця передали співробітникам Національної поліції України.

Нагадаємо, 26 травня, в аеропорту "Бориспіль" під час посадки на рейс до Стокгольма один з пасажирів заявив, що він терорист. Чоловіка-громадянина Ірану затримали та оглянули багаж, а також перевірили його причетність до терористичних організацій.

Повʼязані теми:

Наступна публікація