У Черкаській області 10-річну дитину намагався зґвалтувати співмешканець її бабусі

У Черкаській області 10-річну дитину намагався зґвалтувати співмешканець її бабусі

Фото: pixabay.com

Дівчинку врятував її брат.

У селі Черкаської області 10-річну дівчинку намагався зґвалтувати 59-річний співмешканець її бабусі. Про це повідомляє перший заступник голови Національної поліції В'ячеслав Аброськін на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

За його інформацією, діти приїхали на літні канікули до бабусі, в село. 

"Біля 12:00 жінка працювала в городі та почула крик малолітнього хлопчика, який не міг зайти до будинку, бо двері були зачинені із середини. В будинку знаходилася його малолітня сестра, 2009 р.н., а також співмешканець бабусі, 1960 р.н. На вимогу жінки - він двері відкрив. В одній із кімнат, зі сльозами на очах, перебувала дівчинка", - повідомив Аброськін.

Як розповіла дівчинка, після того, як вона залишилася в будинку зі співмешканцем бабусі, він завів її до спальні, зняв з неї одяг та завалив на ліжко. Дитина прохала його не торкатися її, але останній зупинився тільки після того, як почув крик її маленького брата.

"Зловмисник зараз у поліції, місцева прокуратура перебуває в роздумах, затримувати його чи ні", - додав заступник Нацполіції.

Як відомо, в Україні щороку з'являється близько 400 жертв статевих злочинів. Один із найбільш резонансних випадків - зникнення 11-річної Дарини Лук'яненко в Одеській області. Дівчину шукали тривалий час і знайшли мертвою у вигрібній ямі сусіда. Він викрав дівчину, сильно побив у себе вдома і в підсумку вбив. Місцеві мешканці були шоковані і намагались вчинити самосуд над підозрюваним. Слідство не виключає зґвалтування. 

Із регіонів з періодичністю надходять страшні повідомлення про насилля над дітьми. На цьому тлі Національна поліція виступає за необхідність посилення покарань за такі злочини і просить парламент схвалити законопроект про створення реєстру педофілів та їхню хімічну кастрацію. Автори пропонують збільшити міру покарання до мінімальних 20 років ув’язнення за злочини статевого характеру проти дітей та створити напівзакритий реєстр педофілів, аби не допустити їх до роботи в дитячих закладах. Це буде електронна база з усіма даними про таких осіб – історією злочину, місцем проживання та роботи. Доступ до реєстру матимуть правоохоронні органи та Мін’юст, а право на отримання інформації дадуть керівникам дитячих закладів.

Також пропонується хімічна кастрація, однак лише після відбуття половини терміну зловмисник за власним бажанням після судової експертизи та за дозволом суду зможе пройти курс терапії. Лікування розпочинають за ґратами та продовжують під наглядом поліції і медиків уже на волі.

Статистика свідчить, що майже 60% педофілів в дитинстві самі ставали жертвами сексуальної наруги. Психіатри наголошують на важливості саме медикаментозного лікування, адже лише ув’язнення проблеми не вирішує – 70% педофілів після виходу на волю знову ґвалтують дітей. 

Хімічну кастрацію застосовують у США, Канаді, Ізраїлі та країнах Європи та бачать результат – наприклад, у Великій Британії кількість повторних випадків з 40% зменшилась до 5%, а у Німеччині – з 80% до 3%.

Скандал на Одещині: 16-річний вихованець притулку зґвалтував 8-літнього хлопчика

Скандал на Одещині: 16-річний вихованець притулку зґвалтував 8-літнього хлопчика

Повʼязані теми:

Наступна публікація