У Черкаській області судитимуть поліцейських, які катували свою жертву на цвинтарі

У Черкаській області судитимуть поліцейських, які катували свою жертву на цвинтарі

У Черкаській області судитимуть поліцейських, які катували свою жертву на цвинтарі

Фото: Державне бюро розслідувань

Восени минулого року вони насильством вимагали гроші в потерпілого.

Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт щодо двох поліцейських одного з відділів поліції ГУ Нацполіції в Черкаській області, яких підозрюють у катуванні та вимаганні.

Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

Про злочин стало відомо у вересні 2019 року. Слідство встановило, що поліцейські затримали одного з місцевих жителів за нібито вчинення кримінального правопорушення. Вони заволоділи майном чоловіка і, закувавши його в кайданки, відвезли до місцевого цвинтаря, де почали бити та вимагати гроші за непритягнення його до кримінальної відповідальності за неіснуючий злочин.

"У разі доведення вини, обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна", - йдеться у повідомленні ДБР.

Нагадаємо:

  • У місті Кагарлик Київської області 25 травня внутрішня безпека Нацполіції затримала двох поліцейських місцевого відділу за підозрою у  зґвалтуванні та катуваннях 25-річної жінки.
  • У Державному бюро розслідувань розпочали розслідування та оголосили підозру 29-річному оперативнику Сергію Сулимі та 35-річному начальнику сектору кримінальної поліції відділення Миколі Кузіву.
  • 26 травня обом поліцейським обрали запобіжний захід на два місяці у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Перезавантаження ДБР
Наступна публікація