У черкаській школі, де отруїлися діти, знайшли порушення вимог щодо якості харчів

У черкаській школі, де отруїлися діти, знайшли порушення вимог щодо якості харчів

Фото: Управління ДСНС у Черкаській області

Щодо інших перевірок, то відхилень від норми не зафіксовано.

Держпродспоживслужба знайшла порушення законодавства в частині якості їжі та безпечності води у школі №8 у Черкасах, де отруїлися 59 осіб.

Про це повідомляє прес-центр служби.

"За результатами проведених Головним управлінням Держпродспоживслужби в Черкаській області позапланових перевірок Черкаської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 8 та підприємства ПП Родной Є.О., що виробляє та постачає воду питну доочищену фасовану "Рідненька" у зазначений заклад, виявлені окремі порушення вимог законодавства у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів та санітарного законодавства", - йдеться у повідомленні.

Таким чином Держпродспоживслужба бере під контроль виконання приписів про усунення виявлених порушень, направлених підприємству ПП Родной Є.О. та директорові школи №8. 

У службі нагадали, що навчання у навчальному закладі припинили до проведення всього комплексу санітарно-гігієнічних заходів із забезпечення належного санітарного стану закладу.

Що стосується лабораторної перевірки ґрунту, води питної з водопровідної мережі та з кулерів, то відхилень від норми не зафіксовано.

У Черкасах лікарі досі не можуть дізнатись причину отруєння школярів

У Черкасах лікарі досі не можуть дізнатись причину отруєння школярів

Нагадаємо, 8 травня під час шкільної лінійки у Черкасах трапився випадок отруєння. Лікарі констатували, що в дітей і дорослих спостерігається інгаляційна токсична реакція. Отруєння відбулося локально на території, де відбувалася лінійка, - постраждалих за межами школи немає. У той самий день у Новомосковську у загальноосвітній школі №6 на лінійці, приуроченій до Дня пам`яті та примирення, стало зле 19 школярам.

Повʼязані теми:

Наступна публікація