У Чернівцях 5-річну дитину з коронавірусом підключили до апарату ШВЛ: стан дівчинки важкий

У Чернівцях 5-річну дитину з коронавірусом підключили до апарату ШВЛ: стан дівчинки важкий

Фото: Associated Press

На Буковині у реанімації перебуває 33 пацієнтів з коронавірусом.

В обласній лікарні Чернівців рятують 5-річну дівчинку, яка інфікована коронавірусом. Дитину підключили до апарату штучної вентиляції легень. Стан важкий, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

На Буковині у реанімації перебуває 33 пацієнтів з коронавірусом. Всього в регіоні 1140 хворих. За останню добу виявили нових 87 випадків. Крім того, померло четверо людей з пневмоніями. У двох із них уже підтвердили COVID-19, результати тестів ще двох ще чекають.

Таким чином Чернівецька область і далі випереджає всі інші за темпами поширення коронавірусу.

Наразі фахівці розслідують смерть двох молодих братів у Сторжинецькому районі. Вони повернулися із заробітків у Бельгії і лікувалися у дома під контролем сімейного лікаря. У родині було п'ять хворих. Усіх їх госпіталізували. Їхній старший брат, батько та бабуся досі у лікарні у важкому стані. Чому померли молоді хлопці, які, за попередньою інформацією, не мали жодних супутніх захворювань медики поки відповісти не можуть.

Чому Буковина досі випереджає всі області за темпами поширення коронавірусу

Чому Буковина досі випереджає всі області за темпами поширення коронавірусу

"Чекаємо на результати. Такі молоді хлопці в принципі не повинні помирати. В основному вмирають старші, або ж з цукровим діабетом. Ці померли попри логіку, попри здоровий глузд", - каже головний лікар Сторожинецької ЦРЛ Олександр Войцеховський.

Будуть перевіряти дії сімейного лікаря та всі етапи лікування, а також можливість прихованих недіагностованих хвороб. Медики наголошують, що зараз важкий перебіг коронавірусу все частіше трапляється не у літніх людей, а й у молоді та дітей.

Кореспондент ТСН Олег Тудан.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація