У Чернівцях простилися з "Академіком", який загинув під Авдіївкою

У Чернівцях простилися з "Академіком", який загинув під Авдіївкою

Науковець облишив кар'єру та пішов добровольцем на фронт.

У Чернівцях поховали загиблого в АТО Леоніда Дергача. Містяни шикувалися у чергу, щоб попрощатися зі своїм земляком, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Йому пророкували блискучу кар'єру науковця, але кандидат наук, успішний адвокат і викладач університету пішов на фронт. "Я зараз захищаю не права українців, а захищаю Україну. Це ширше. Не кожну людину, а за всіх. За всіх, хто на Майдані загинув, за тих, хто їздить допомагає, і волонетри, і прості люди, тому що майже кожен українець доложив трохи, аби допомогти не тільки армії, а й Україні. Я хочу побачити змінених людей, які хочуть щось досягти, і прагуть це, роблять", - пояснював своє рішення офіцер.

З простого помічника гранатометника за два роки Леонід став лейтенантом і командиром роти. Він загинув 1 лютого, коли авдіївську промзону ворог поливав із "Градів". Як повідомлялося раніше, 1 лютого у Києві на Майдані Незалежності провели в останню путь українських військових, які загинули на Донеччині. Силовики загинули внаслідок ворожих обстрілів 29 та 30 січня і служили у 72-й бригаді. Вшанувати пам'ять захисників прийшли більше тисячі людей – військові побратими, волонтери, колишні атовці та звичайні кияни. 

Чернівчани шикувалися у чергу, щоб попрощатися з Леонідом Дергачем

Чернівчани шикувалися у чергу, щоб попрощатися з Леонідом Дергачем

Повʼязані теми:

Наступна публікація