У Чернівцях протестували ресторатори: вимагають дозволу працювати усередині закладів

У Чернівцях протестували ресторатори: вимагають дозволу працювати усередині закладів

Наразі заклади харчування можуть працювати лише на літніх терасах.

Мітинг з танцями та співами влаштували під стінами міськради ресторатори Чернівців. Близько сотні людей вимагали дозволити їм працювати не тільки на літніх терасах, а й усередині закладів. 

Про це йдеться у сюжеті ТСН.Ранок.

Люди кажуть, що все одно збиратимуться вдома, щоб посвяткувати. Ресторатори ж обіцяють: у їхніх закладах безпечніше, бо будуть дотримуватись санітарних норм. Щоправда, не всі, хто прийшов на акцію, вдягли маски та зберігали дистанцію. 

Міський голова вимоги рестораторів підтримав. Утім, рішення про відкриття ресторанів має ухвалювати обласна комісія з надзвичайних ситуацій, з дозволу головного санлікаря області. "Людям треба працювати, життя має продовжуватись. Людям треба святкувати, але це все має бути з дотриманням, з захистом, щоб ми не отримали ще один спалах захворюваності", - каже  чернівецький міський голова Олексій Каспрук.

Ресторатори влаштували музичний протест під стінами міськради Чернівців

Ресторатори влаштували музичний протест під стінами міськради Чернівців

Слід зауважити, що на Буковині найбільше в Україні випадків коронавірусу, там захворіло понад три тисячі людей.

Як повідомлялося, в Україні 29 травня зранку число інфікованих коронавірусом піднялося до 22 811 осіб. Кількість випадків COVID-19 за останню добу зросла на кілька сотень. Від початку пандемії померли 679 людей. За останню добу зафіксували 429 нових випадків. Кількість одужалих сягнула вже 8934. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація