У Чернівцях розповіли про стан здоров'я інфікованих коронавірусом

У Чернівцях розповіли про стан здоров'я інфікованих коронавірусом

Фото: УНІАН

У трьох інфікованих спостерігається лихоманка.

Станом на ранок 25 березня у трьох інфікованих коронавірусом мешканців Чернівецької області спостерігається лихоманка, у решти пацієнтів стан стабільний.

Про це повідомляє пресслужба Чернівецької ОДА.

В адміністрації зазначили, що у кількох людей спостерігають лихоманку, а шпиталізовані діти теж перебувають у стабільному стані.

"Лише у трьох пацієнтів – лихоманка. Один із них перебуває у обласній клінічній лікарні, двоє – у Хотинській ЦРЛ. У кількох дітей, яких госпіталізували нещодавно до обласної дитячої клінічної лікарні, є невисока температура", - йдеться в повідомленні.

Стан недужих на коронавірус буковинців уранці 25 березня стабільний, компенсований. Лише у трьох пацієнтів – лихоманка....

Опубліковано Чернівецька обласна державна адміністрація Середа, 25 березня 2020 р.

Нагадаємо, спалах коронавірусу розпочався з ринку морепродуктів та тварин у китайському місті Ухань. Він викликає симптоми, схожі на застуду, але швидко вражає легені й інші органи. Патоген належить до великої родини коронавірусів. Хвороба поширилася вже на десятки країн.

Всесвітня організація охорони здоров'я дала офіційну назву новому вбивчому коронавірусу з Китаю - COVID-19. У самому Китаї його раніше назвали NCP (Novel Coronavirus Pneumonia), що означає - пневмонія, яка викликається новим типом коронавіруса. Перша вакцина від цього типу коронавірусу з'явиться не раніше, ніж через півтора року.

Схоже, джерелом спалаху коронавірусу є якась тварина. Водночас відомо, що вірус може передаватися і від людини людині повітряно-крапельним шляхом. Є підозри, що недуга може передаватися навіть в інкубаційний період, коли носій хвороби не підозрює, що інфікований.

Фото: ТСН.ua

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація