У Чернівцях з лікарні виписали першого інфікованого коронавірусом пацієнта. Медики розповіли про стан чоловіка

У Чернівцях з лікарні виписали першого інфікованого коронавірусом пацієнта. Медики розповіли про стан чоловіка

Чоловік перебуватиме на самоізоляції.

Станом на вечір в Україні зафіксовано 29 випадків зараження COVID-19. Лише упродовж 20 березня лікарі зафіксували три нових випадки коронавірусу. Через стрімке поширення недуги головний санітарний лікар України заявив, що карантин, запроваджений до 3 квітня, може буде подовжений. А тому він закликав громадян дотримуватися запроваджених вимог і зменшити своє перебування у громадських місцях та покидати свої помешкання лише у разі необхідності.

У зв'язку з пандемією коронавірусної хвороби уряд запровадив режим надзвичайної ситуації у Києві, Дніпропетровській та Івано-Франківській областях. Найбільше хворих нині у Чернівецькій області - 15, про це у сюжеті ТСН.19:30.

У Чернівцях сьогодні виписали пацієнта, який першим в Україні захворів на COVID-19. Лікарі запевняють, що 39-річний чоловік вже повністю одужав, оскільки два поспіль тести на наявність коронавірусу показали негативний результат. У його дружини, до слова, за два тижні карантину симптомів не виявили. Журналістів на виписку не запрошували, бо так захотів чоловік.

Село Колінківці, яке стало епіцентром інфекції на Буковині, закрили на повний карантин

Село Колінківці, яке стало епіцентром інфекції на Буковині, закрили на повний карантин

"Не хотів спілкуватись, сказав, що має відновитись. Він одужав, нині здоровий. Певний період він буде перебувати вдома на самоізоляції", - розповів Сергій Цинтар, головний лікар Чернівецької обласної клінічної лікарні.

Село Колінківці Чернівецької області ж стало епіцентром інфекції на Буковині. Його закрили на суворий карантин. Відтепер туди пускають лише місцевих жителів і узагалі нікого не випускають. Журналісти ТСН були останніми, хто встиг потрапити на територію села до оголошення повного карантину. Місцеві поки не знають, як будуть жити в умовах повної ізоляції. До того ж підозрюють, що хворих може бути більше.

Проте місцевий сімейний лікар запевняє, що всіх, хто контактував із хворими на коронавірус в області, встановлено. Це 27 мешканців села Колінківці. У них вже взяли аналізи на коронавірус і рекомендували самоізолюватися. У декого, за словами лікаря, є симптоми подібні до COVID-19. Однак, точний діагноз буде встановлено після аналізів.

"Тих що я контролюю, вони в легкій формі. За інструкцією вони повинні бути вдома і спілкуватися з лікарем телефоном", - прокоментував лікар Олег Банар.

В ізоляції і голова села, бо спілкувався з хворими. Телефоном розказав, що з 5 000 місцевих понад 300 були на заробітках і повернулися на батьківщину, коли було запроваджено карантин. Усім рекомендували не виходити з дому, але не всі дослухалися.

Валерій Кузнецов

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація