У Чернівцях закували в наручники чоловіка, який не хотів вдягати маску: з'явилось відео

У Чернівцях закували в наручники чоловіка, який не хотів вдягати маску: з'явилось відео

Скріншот з відео

У поліції кажуть: чоловік висловлювався нецензурною лайкою та поводився агресивно. На попередження не реагував, тому застосували спецзасіб.

Біля стихійного ринку на вулиці Комарова у Чернівцях патрульні поліцейські затримали чоловіка, який торгував продуктами на тротуарі і був без маски. Правоохоронці спершу сперечалися із пенсіонером, а потім вдягли на нього кайданки.

Як повідомили у патрульній поліції Чернівецької області, виклик про правопорушення отримали 12 липня о 10:45. Прибувши за вказаною адресою, патрульні виявили правопорушення: торгівлю продуктами харчування на тротуарі. Із порушниками провели профілактичну бесіду, правопорушення припинили. Згодом, о 14:35 на спецлінію 102 надійшов повторний виклик за цією ж адресою. Прибувши на місце події, було виявлено тих самих громадян, які знову повернулися та продовжили торгувати з тротуару.

"Дані особи відмовлялися показати документи і не реагували на зауваження поліції. Громадянин, який також попередньо здійснював торгівлю за адресою вулиця Комарова, на законну вимогу поліцейського згідно ст. 36 ЗУ "Про національну поліцію" покинути місце вчинення правопорушення, де велася розмова з іншим правопорушником, не реагував, виражався нецензурною лайкою та поводив себе агресивно", – йдеться у повідомленні патрульної поліції.

За словами патрульних, чоловіка декілька разів попередили про порушення, після чого згідно з ст. 261 КУпАП затримали із застосуванням спецзасобу – одягли кайданки.

"Після чого чоловіку стало зле, патрульні на місце події негайно викликали швидку медичну допомогу, госпіталізації чоловік не потребував. На чоловіка склали адмінматеріали за ст. 173 КУпАП (Дрібне хуліганство), ст. 185 (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця) КУпАП, ст. 44-3 КУпАП (Порушення правил щодо карантину людей)"", – додали у поліції.

Таке поводження патрульних обурило очевидців події. Відповідне відео з місця події очевидці виклали у спільноті "СтопХам Буковини" у Facebook. На відео чути, як люди вигукували: "Що ви робите з людиною?", "Ви хочете людину до інфаркту довести. Лишіть людину!".

Нагадаємо, у Києві суд оштрафував пасажира, який їхав у метрополітені без маски, порушуючи встановленні карантинні обмеження. Ця особа сплатила 17 тисяч гривень.

Повʼязані теми:

Наступна публікація