У Чернівецькій області 17-річний хакер розповсюджував персональні дані користувачів

У Чернівецькій області 17-річний хакер розповсюджував персональні дані користувачів

Фото: pixabay.com

"Збут" даних відбувався у месенджері Telegram.

У Чернівецькій області викрили 17-річного юнака, який несанкціоновано розповсюджував на хакерських форумах дані користувачів поштових сервісів та інших програм.

Про це йдеться у повідомленні кіберполіції.

Зазначається, що жертвами хакера ставали користувачі поштових сервісів "i.ua", "ukr.net", "gmail". Також після обшуків знайшли скомпрометовані облікові записи користувачів Інтернет-сервісу ʺAmazonʺ, ігрового сервісу ʺSteamʺ. 

"Працівники відділу протидії кіберзлочинам у Чернівецькій області Карпатського управління, із залученням спецагентів Управління інформаційних технологій та програмування в Західному регіоні Департаменту кіберполіції, провели санкціонований обшук за місцем проживання молодика. Під час обшуку правоохоронці вилучили системний блок, міні-комп’ютер та пульт керування до нього, призначений для несанкціонованого втручання в роботу автоматизованих систем контрольно-пропускних пунктів, а також мобільні телефони, додаткові носії інформації та банківські картки", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вже триває досудове розслідування, а в разі доведення провини на юнака чекає до шести років ув'язнення і позбавлення права обіймати певні посади протягом трьох років.

Нагадаємо, влада США висунула звинувачення двом громадянам Китаю – їм закидають скоєння кібератак на низку урядових установ і корпорацій, зокрема ВМС США і космічне агентство NASA.

Повʼязані теми:

Наступна публікація