У Чернівецькій області тестуватимуть близько 200 людей на коронавірус

У Чернівецькій області тестуватимуть близько 200 людей на коронавірус

Фото: УНІАН

Аналізи для дослідження беруть в різних населених пунктах регіону.

У різних населених пунктах Чернівецької області нині лікарі масово беруть аналізи в потенційно можливих заражених коронавірусом місцевих жителів. Потім ці зразки направлять до лабораторії до Нідерландів, аби підтвердити чи спростувати наявність COVID-19.

"Впродовж кількох днів, і сьогодні це було основне завдання, яке ми виконували, здійснювався забір зразків для тестів, які ми збираємося направити до Нідерландів. Таку можливість створила Всесвітня організація здоров'я. Приблизно 200 таких зразків силами наших сімейних лікарів ми збираємо в різних населених пунктах області для того, щоби комплексно виявити можливі майбутні спалахи", - повідомив голова Чернівецької облдержадміністрації Сергій Осачук.

Нині в області підтверджено вже 25 випадків інфікування коронавірусом. У найпершого пацієнта COVID-19 уже немає, це підтверджено лабораторно, він здоровий. Також у Чернівецькій області був один летальний випадок.

Найбільше заражених COVID-19 - у селах Колінківці (11 осіб) на Хотинщині та Брусниця (сім осіб) Кіцманського району. Ще по одному інфікованому - у місті Хотині, у селі Топорівці Новоселицького району, у селі Лужани Кіцманського району, місті Чернівці, а також селі Їжівці Сторожинецького району. Стан здоров’я у всіх пацієнтів – стабільний.

"Вони перебувають під наглядом лікарів. Лише у двох людей старшого віку наявна пневмонія. Позитивна динаміка, температура тіла упродовж доби", – зазначив Осачук.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії коронавірусу з Китаю.  Кабміном запропоновано встановлення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів. Також Україна закриває кордониРоботу метро, а також автомобільне, залізничне та авіасполучення між містами й областями від 18 березня в Україні також буде тимчасово обмежено. Низка регіонів зачинила навчальні заклади та ввела низку жорстких обмежень - від закриття закладів громадського харчування до заборони виїзду та в'їзду до міста.

В Україні 3 березня зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID-19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях. Жінка з Житомирщини померла від інфекції, ставши першою жертвою COVID-19 в Україні. 

Після цього про виявлення коронавірусу почали повідомляти і в інших областях. Епіцентром спалаху в Україні стала саме Чернівецька область, де хворобу діагностують найбільше. Через активне поширення хвороби деякі українські області запровадили режим надзвичайної ситуації. За актуальними новинами щодо поширення коронавірусу в Україні, кількості хворих та летальних випадків, а також засобами боротьби про COVID-19 стежте на сайті ТСН.ua.

Нагадаємо, спалах коронавірусу розпочався з ринку морепродуктів та тварин у китайському місті Ухань. Він викликає симптоми, схожі на застуду, але швидко вражає легені й інші органи. Патоген належить до великої родини коронавірусів. Хвороба поширилася вже на десятки країн.

Всесвітня організація охорони здоров'я дала офіційну назву новому вбивчому коронавірусу з Китаю - COVID-19. У самому Китаї його раніше назвали NCP (Novel Coronavirus Pneumonia), що означає - пневмонія, яка викликається новим типом коронавіруса. Перша вакцина від цього типу коронавірусу з'явиться не раніше, ніж через півтора року.

Схоже, джерелом спалаху коронавірусу є якась тварина. Водночас відомо, що вірус може передаватися і від людини людині повітряно-крапельним шляхом. Є підозри, що недуга може передаватися навіть в інкубаційний період, коли носій хвороби не підозрює, що інфікований.

В Україні 3 березня заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що в Чернівцях зафіксували перший випадок інфікування COVID-19. Зараження виявили у чоловіка, який повернувся з Італії. Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях. Жінка з Житомирщини померла від інфекції, ставши першою жертвою COVID-19 в Україні. У Чернівецькій області 16 березня лабораторно підтвердилися ще два випадки зараження новим коронавірусом.

Базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусом:

  • уникати контактів з тваринами;
  • не їсти сире або погано оброблене м'ясо;
  • уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання;
  • регулярно та ретельно мити руки.

Детальніше про те, що відомо про загадкову недугу, як вона виникла та чому викликає занепокоєння у медиків – читайте у матеріалі ТСН.ua.

 

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація