У "червоних" Чернівцях відновлюють роботу дитсадки: за яких умов працюватимуть заклади

У "червоних" Чернівцях відновлюють роботу дитсадки: за яких умов працюватимуть заклади

Фото: УНІАН

Школярі навчаються дистанційно.

Дитячі садки сьогодні, 20 жовтня, відновлять роботу в Чернівцях попри те, що місто опинилося у "червоній" зоні карантину.

Про це розповіли у ТСН.Ранок.

У міськвиконкомі вирішили: заклади працюватимуть за умови, що заповненість не перевищуватиме 60%. Своєю чергою, школярі вчаться на дистанційці. Приймають відвідувачів із дотриманням санітарних норм торгові центри, кафе й ресторани. Громадський транспорт працює в режимі спецперевезень.

Натомість в Івано-Франківську, який також у "червоній" зоні, транспорт для усіх. Пасажирів водії беруть, щоправда, лише на місця для сидіння, а також за наявності масок. Школи й дитсадки тут працюють як і раніше.

Вже учетверте у "червоній зоні" опинився Тернопіль. Місто живе у звичному ритмі: громадський транспорт їздить, магазини відкриті, дитсадки й школи працюють. Щоправдв, від середи учні підуть на канікули. Чи повернуться після відпочинку за парти чи залишаться вчитися удома, вирішуватиме рада директорів шкіл.

Чернівці, Івано-Франківськ, Тернопіль і Харків потрапили у "червону зону"

Чернівці, Івано-Франківськ, Тернопіль і Харків потрапили у "червону зону"

У "червоній" карантинній зоні опинився й Харків. Тут транспорт курсує у звичайному режимі. Садки відчинені, а школярів відпустили на два тижні перепочити. Тимчасово зачинилися хіба розважальні заклади. Ресторани ж працюють, але лиш до 20:00. Спортзали також приймають клієнтів.

Як повідомлялося, у Міністерстві освіти і науки України запропонували встановити осінні канікули в школах від 15 до 30 жовтня. Таке рішення зумовлене зростанням захворюваності на коронавірус в країні. Утім, конкретні дати мала вирішити місцева влада. Коли і де школи підуть на канікули - у матеріалі ТСН.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація