У Чорнобильській зоні триває гасіння пожеж

У Чорнобильській зоні триває гасіння пожеж

Фото: Фото Наталії Нагорної/ТСН

Рятувальники вже створили майже тисячу кілометрів мінералізованих смуг для боротьби з вогняною стихією.

У Чорнобильській зоні рятувальники продовжують гасити два осередки лісових пожеж.

Про це повідомили у пресслужбі ДСНС.

"Станом на 7 год. 26 квітня у Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення підрозділами ДСНС надається допомога ДАЗВ у гасінні пожеж на території Луб’янського, Паришівського, Дитятківського та Денисовицького лісництв", - йдеться у повідомленні.

За даними рятувальників, основні зусилля спрямовані на локалізацію 2 осередків (с. Крива Гора та с. Рудьки – с. Буряківка) тління пеньків, залишків деревини та торф’янику в осередках пройдених вогнем.

Як зазначили у ДСНС, для облаштування протипожежних розривів залучено важку інженерну техніку ДСНС та додатково 5 шляхопрокладачів Збройних Сил України. Інженерною технікою створено 987 км мінералізованих смуг. До гасіння залучено 1 тис. 50 осіб та 250 одиниць техніки, з них від ДСНС 1 тис. 17 осіб особового складу та 230 одиниць техніки, зокрема 2 вертольоти, якими 25 квітня здійснено 57 скидів – 114 т води (від початку робіт здійснено 2230 скидів – 5 тис. 130 т води).

Окремо у Держслужбі НС наголосили, що радіаційна обстановка у Києві та області стабільна, потужність експозиційної дози на поверхні ґрунту та вміст радіонуклідів у воді не перевищують допустимих значень.

Нагадаємо, 4 квітня в Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення поблизу с. Володимирівка Котовського лісництва виникла верхова лісова пожежа на площі 20 га. До гасіння залучили авіацію. 6 квітня поліція відкрила кримінальне провадження через пожежу в Чорнобильській зоні. Журналісти ТСН, які побували на місці згарища, кажуть, що вогнем знищено не лише ліси, а й 12 віддалених сіл, цвинтарі. Від пожежі загинули та постраждали сотні тварин. Збитки сягають десятків мільйонів гривень, проте точна площа вигорання ще невідома.

Повʼязані теми:

Наступна публікація