У ЦВК пояснили, як проголосувати на виборах після 20:00

У ЦВК пояснили, як проголосувати на виборах після 20:00

Фото: УНІАН

Є спосіб, як залишити свій голос вже перед закриттям дільниці.

Глава Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук розповіла українцям про те, як можна проголосувати під час другого туру виборів президента після 20:00.

Вона наголосила, що за законом дільниці працюють з 8:00 до 20:00, а тому варто розпланувати свій день завчасно. Утім, є можливість проголосувати і тим, хто прийшов до дільниці просто перед закриттям.

"За 5 хвилин до 20 години голова ДВК оголошує про закінчення голосування. Виборці, які на 20 годину прийшли до дільниці для голосування, мають право проголосувати і для цього один із членів комісії о 20 годині підходить до входу та запрошує всіх виборців, які ще не проголосували, зайти у приміщення та зачиняє двері", - написала Сліпачук на своїй сторінці у Facebook.

21 квітня – це не лише день повторного голосування за Президента України. У нашій країні цього дня також будуть...

Опубліковано Тетяною Сліпачук Пʼятниця, 19 квітня 2019 р.

Глава Центрвиборчкому наголосила, що в такому разі виборець може перебувати на дільниці обмежений час, необхідний для отримання бюлетеня та голосування.

"Після закриття дільниці, виборча комісія має певні обов'язки щодо проведення засідання та здійснення підрахунку голосів. Потрібно поважати роботу членів комісії", - підсумувала вона.

Нагадаємо, 31 березня в Україні відбувся перший тур виборів президента України. Через тиждень ЦВК офіційно оголосила результати голосування. Згідно з результатами підрахунку 100% бюлетенів, до другого туру проходять Володимир Зеленський (30,24%) і Петро Порошенко (15,95%). Тимошенко посіла третє місце з результатом в 13,4%. Єдиним регіоном, де вона здобула перемогу, стала Івано-Франківська область. Порошенко переміг у Львівській і Тернопільській областях, Юрій Бойко - у Луганській та Донецькій областях, а Зеленський - у решті.

Зеленський закликав свого опонента провести дебати на НСК "Олімпійський" у Києві. Порошенко на його виклик погодився. У МВС вже заявили про готовність забезпечити порядок на головній спортивній арені столиці

Вибори-2019: чималі черги вишикувались перед відділами ведення держреєстрів

Вибори-2019: чималі черги вишикувались перед відділами ведення держреєстрів

 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація