У ЦВК заявили, коли варто очікувати остаточні результати виборів

У ЦВК заявили, коли варто очікувати остаточні результати виборів

Фото: Associated Press

Через розгляд позовів, які стосувалися протоколів про підсумки голосування, оголошення результатів затягують

Центральна виборча комісія має підбити підсумки голосування і вийти на остаточні результати виборів до Верховної Ради ще до 5 серпня.

Про це на брифінгу 1 серпня повідомила голова ЦВК Тетяна Сліпачук.  

Вона показала слайд з переліком округів, які на сьогодні, на думку ЦВК, є проблемними і можуть вплинути на встановлення підсумків голосування. "Для вашого розуміння, після дня голосування загалом було подано 74 позови у 23 одномандатних виборчих округах, які стосувалися протоколів про підсумки голосування. У задоволенні 42 було відмовлено, 5 залишили без розгляду, 14 задоволені, 13 на зараз перебувають у провадженні", - сказала Сліпачук.

Разом з тим вона висловила сподівання, що упродовж 2-3 днів процес розгляду цих проваджень завершиться.

"У будь-якому випадку, ми очікуємо, що результати щодо розгляду цих апеляційних скарг і відповідно дії комісії завершаться упродовж 2-3 днів, що дасть змогу комісії підбити підсумки голосування. Оскільки, як відомо, цей термін, який встановлений законодавством, закінчується 5 серпня", - сказала Сліпачук.

Нагадаємо, 21 травня президент України Володимир Зеленський підписав указ про розпуск Верховної Ради. За місяць - 20 червня - Конституційний суд України визнав розпуск парламенту законним

Позачергові вибори до Верховної Ради були призначені та відбулися в Україні 21 липня. За результатами опрацювання ЦВК 100% протоколів до парламенту нового скликання проходять п’ять партій: "Слуга народу" отримала 43,16% голосів, "Опозиційна платформа - За життя" - 13,05%, "Батьківщина" - 8,18%, "Європейська солідарність" - 8,10%, а "Голос" - 5,82%. Явка склала 49,8%. 

 

Активісти закидали яйцями кандидата у депутати, який заявив про фальсифікації на виборах

Активісти закидали яйцями кандидата у депутати, який заявив про фальсифікації на виборах

Повʼязані теми:

Наступна публікація