У ДБР назвали головну версію причини вибухів у Балаклії

У ДБР назвали головну версію причини вибухів у Балаклії

Фото: ДСНС

Остаточний висновок буде зроблений після всіх експертиз.

Найвірогіднішою причиною вибухів на території військової частини в Балаклії, внаслідок яких загинули троє людей, є недотримання техніки безпеки.

Про це під час брифінгу заявив начальник слідчого управління теруправління Державного бюро розслідувань Олексій Новіков.

"Наразі розглядається кілька версій. Призначено експертизи. Допитано вже більше ста людей. Але ми схиляємося до того, що це саме ті особи, які безпосередньо виконували роботи з боєприпасами, не дотримувалися техніки безпеки", - розповів він.

Генштаб назвав можливу причину вибухів на військовому арсеналі в Балаклії

Генштаб назвав можливу причину вибухів на військовому арсеналі в Балаклії

За словами Новікова, один із причетних до інциденту військових загинув на місці. Він перебував у автомобілі, в кузові якого і стався вибух.

"Вибух був локальний під час планових робіт", - додав посадовець.

Також Новіков зазначив, що остаточний висновок зроблять експерти після отримання результатів усіх експертиз.

Нагадаємо, 15 листопада на території артилерійської бази в Балаклії на Харківщині сталося близько 20 вибухів. Унаслідок цього загинули троє людей, травми дістали ще четверо. Причини та обставини, за яких сталися нові вибухи, будуть з'ясовувати слідчі Державного бюро розслідувань. За фактом вибухів на військову арсеналі відкрито провадження за статтею про недбалість службової особи.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Перезавантаження ДБР
Наступна публікація