У ДБР пояснили, чому не пропустили до будівлі нардепів

У ДБР пояснили, чому не пропустили до будівлі нардепів

Фото: Державне бюро розслідувань

Бюро розцінило спробу депутатів та представників родин Героїв Небесної сотні потрапити до будівлі як "незаконне втручання у роботу".

Державне бюро розслідувань назвало спроби народних депутатів України увійти до будівлі правоохоронного органу "втручанням у роботу бюро".

Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

"Державне бюро розслідувань є державним правоохоронним органом. Відповідно до частини 2 статті 4 Закону України "Про Державне бюро розслідувань" забороняється незаконне втручання державних органів, їхніх посадових і службових осіб у діяльність Державного бюро розслідувань. Намагання народних депутатів України проникнути до приміщення Державного бюро розслідувань, Бюро розцінює як пряме порушення вищевказаної норми Закону", - додали у бюро.

Нагадаємо, вранці 24 січня представників партії "Європейська солідарність" не пропустили до будівлі Держбюро розслідувань попри статус народних депутатів. Політики долучилися до пікету родин Героїв Небесної сотні, постраждалих та учасників Революції гідності, метою якого було дізнатися, чи залишиться на посаді заступник глави ДБР Олександр Бабіков.

20 січня на сайті ДБР з’явилася інформація про призначення колишнього адвоката втікача Віктора Януковича Олександра Бабікова на посаду заступника Бюро. Раніше в громадській організації "Сім'я Героїв Небесної Сотні" заявили, що таке призначення є неприпустимим.

Після цього Венедіктова назвала інформацію про конфлікт інтересів Бабікова і розслідування справи Майдану "маніпуляцією".

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Перезавантаження ДБР
Наступна публікація