У День пам’яті та примирення Лідія Таран проведе випуск ТСН просто неба

У День пам’яті та примирення Лідія Таран проведе випуск ТСН просто неба

У День пам’яті та примирення, який у всьому світі відзначають сьогодні, 8 травня, Телевізійна служба новин каналу "1+1" розгорне свою студію просто неба.

Ведуча Лідія Таран проведе вечірній випуск о 19.30 з виїзної студії, яка буде розташована у Києві неподалік Меморіального комплексу "Національний музей історії України у Другій світовій війні".

Там увесь день відбуватимуться урочисті заходи з вшанування пам’яті жертв Другої світової війни 1939-1945 років. Частина випуску ТСН буде присвячена Дню пам’яті і примирення.

Зазначимо, ТСН стала першою інформаційною програмою, яка започаткувала практику виїзних випусків і студій "просто неба", коли ведучі висвітлюють новини безпосередньо з місця однієї з головних подій дня. Перший такий випуск вийшов в ефір ще у квітні 2013 року з Тбілісі. Після цього були випуски з Чорнобиля, у річницю аварії на АЕС; з Чонгару, на перетині кордону з окупованим Кримом у річницю депортації кримських татар; з Європарламенту, у день підписання угоди про надання Україні безвізового режиму; з села Павлівка на Вінниччині, біля охопленого полум'ям будинку, в який влучив снаряд під час вибуху на військових складах. Традиційними стали вже і новорічні випуски з Софійської площі.

Нагадаємо, у більшості країн Європи, а також у США та Великої Британії свято Перемоги у Другій світовій війні відзначають саме 8 травня під офіційною назвою День перемоги у Європі.  В Україні, згідно з указом президента, цей пам’ятний день офіційно відзначають із 2015 року.

Наступна публікація