У День знань учні з вчителями зможуть переглянути патріотичні мультфільми "Це наше і це твоє"

У День знань учні з вчителями зможуть переглянути патріотичні мультфільми "Це наше і це твоє"

У День знань учні з вчителями зможуть переглянути патріотичні мультфільми / Фото: ТСН.ua

Педагоги та діти зможуть поділитися любов'ю до рідного краю за допомогою проекту.

1 вересня стане для українських школярів справжнім святом: учні поговорять про те, чому пишаються своїм рідним краєм та за що люблять Україну. За вибором школи, початкові класи також зможуть подивитися патріотичні мультфільми із серії "Це наше і це твоє" телеканалу ПЛЮСПЛЮС, адже що може бути цікавішим для дітей, ніж розпочати навчальний рік із веселих мультфільмів, які у простій формі розповідають про захопливі факти нашої країни: оригінальні винаходи, визначні досягнення, географічні особливості тощо. 

Про можливість шкіл обрати альтернативний формат Першого уроку для школярів початкових класів – а саме подивитись патріотичні мультфільми "Це наше і це твоє" – Міністерство освіти і науки України зазначило у листі до загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів. 

"Із урахуванням вікових особливостей учнів початкової школи, на першому уроці може бути запропоновано тему уроку "Чим може пишатись українець?" з переглядом мультфільмів патріотичної спрямованості із серії "Це наше і це твоє", створених телеканалом "ПЛЮСПЛЮС", – зазначають у Міносвіти і додають, що конкретну тему першого уроку навчальні заклади мають визначити самостійно. 

Намалювали мультсеріал "Це наше і це твоє" відомий художник і арт-директор каналу ПЛЮСПЛЮС  Едуард Катихін і дизайнер Олександр Осипенко. Цього року проект здобув премію Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки. Також за мотивами "Це наше і це твоє" була створена 3D книжка, яка користується неабияким попитом серед дітей.  

Окрім того, незабаром учні початкової школи (2-4 класи) зможуть взяти участь у Всеукраїнському проекті "Це наше і це твоє", який спільно організовує МОН і телеканал ПЛЮСПЛЮС.  У рамках проекту юні українці й українки зможуть розповісти, за що вони пишаються своїм рідним краєм. За ідеями найкращих історій ПЛЮСПЛЮС створить нову серію мультфільмів "Це наше і це твоє". Детальні умови проекту стануть відомі вже найближчим часом. 

"Ми вважаємо своєю великою перемогою те, що проект переріс ефір ПЛЮСПЛЮС і першого вересня матиме можливість зайти до українських шкіл. Тисячі маленьких українців зможуть більше дізнатися про унікальність свого рідного краю. Я переконана: любов до країни починається з любові до найпрозорішого в світі озера в твоєму селі чи найбільшого лелечого гнізда  на твоїй вулиці. І бачити це варто вчити з дитинства. Місія проекту "Це наша і це твоє"  - саме в цьому", - зазначила генеральний продюсер телеканалу ПЛЮСПЛЮС Іванна Найда. 

Переглянути серії "Це наше і це твоє" можна на сайті каналу ПЛЮСПЛЮС за поcиланням.

Повʼязані теми:

Наступна публікація